Ολυμπιακός Αγώνες 2020: Η Κορακάκη πρώτη Λαμπαδηδρόμος

Η Άννα Κορακάκη θα παραλάβει πρώτη την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ολυμπιακός Αγώνες 2020: Η Κορακάκη πρώτη Λαμπαδηδρόμος

Με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Άννα Κορακάκη θα είναι η Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η πρωταθλήτρια της σκοποβολής θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα παραδώσει τη «Φλόγα» σε Ιάπωνα Ολυμπιονίκη, ενώ στις 19 Μαρτίου η Κατερίνα Στεφανίδη θα τη μεταφέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Αννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016. Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».