Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαίος αθλητής ο Τσιτσιπάς, κορυφαία αθλήτρια η Στεφανίδη (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στα ετήσια Βραβεία του ΠΣΑΤ.

Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαίος αθλητής ο Τσιτσιπάς, κορυφαία αθλήτρια η Στεφανίδη (vids)

Ύστερα από μια εκπληκτική σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκαν δικαίως κορυφαίοι σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στα ετήσια Βραβεία του ΠΣΑΤ.

Ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς πραγματοποίησε μία σπουδαία σεζόν με αποκορύφωμα την κατάκτηση των ATP Finals του Λονδίνου απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ. Η δε κορυφαία αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απένειμε το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολο, στον οποίο και δήλωσε:

«Θα ήθελα να διαβιβάσεις στον Στέφανο τη βεβαιότητα από όλους τους Έλληνες ότι εκφράζει ένα πρότυπο αριστείας και το αξίζει. Κάθε χρόνο δίνει ένα πρότυπο. Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται τρία πράγματα: ταλέντο, ψυχή, δουλειά. Ξέρω πόσο έχετε δουλέψει μαζί. Το πετύχατε. Η νέα γενιά έχει τεράστιες δυνατότητες και χωρίς δουλειά δεν μπορείς να πετύχεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να είναι γερός και να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».

Οι νικητές ανά κατηγορία:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2019: Στέφανος Τσιτσιπάς (Τένις)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2019: Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2019: Ολυμπιακός (Υδατοσφαίριση Ανδρών)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2019: Γιώργος Πομάσκι (Στίβος)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Εθνική Ομάδα Κωφών (Μπάσκετ Γυναικών)

Στη Γιορτή των Κορυφαίων τιμήθηκαν με το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου» οι εξής:
– Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση)
– Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία)
– Μιχαέλα Λάκη (τένις)
– Μαρία Τσαμοπούλου & Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα)

Το Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε από κοινού στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία τους με την κοινή παρουσία και βράβευση στο στάδιο Καραϊσκάκη της Μυρτούς και της Τόνιας, πριν από το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας