Άπιαστο ρεκόρ ο Παπαθανασίου, πρωταθλητής για 22η συνεχή φορά!

Ο Ιστιοπλόος του Ολυμπιακού, πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της κλάσης Σταρ, ενώ προέβη και σε σχετικές δηλώσεις. 

Άπιαστο ρεκόρ ο Παπαθανασίου,  πρωταθλητής για 22η συνεχή φορά!

Την κατάκτηση του 22ου συνεχόμενου Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κλάσης Σταρ, πανηγύρισε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου διευρύνοντας ένα άπιαστο και εντυπωσιακό ρεκόρ.

Ο Ολυμπιονίκης των Πειραιωτών, κάτοχος 5 Παγκόσμιων μεταλλίων, 8 ευρωπαϊκών ο οποίος έχει λάβει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες πρόσθεσε τον 22ο διαδοχικό τίτλο Πανελληνίου Πρωταθλήματος ως κυβερνήτης, με πλήρωμα τον αθλητή του Ολυμπιακού Στέλιο Νούτσο.

Η εντυπωσιακή παρουσία του Αιμίλιου Παπαθανασίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κλάσης Σταρ, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» στο Φαληρικό Δέλτα, συνοδεύτηκε από το απόλυτο «7Χ7» σε όλες τις ιστιοδρομίες που τον κατέταξε στην κορυφή και του επέτρεψε να διατηρήσει τα σκήπτρα του για μια ακόμα χρονιά.

O Aιμίλιος Παπαθανασίου, στις δηλώσεις του στο olympiacossfp.gr μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανέφερε τα εξής: «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι γίνεται πολύ σοβαρή προπόνηση και στη θάλασσα και εκτός νερού. Το σημαντικό για έναν αθλητή δεν είναι ο τίτλος αλλά η διάρκεια στο χρόνο. Το πρωτάθλημα το αφιερώνω στο φίλο μου και πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος έχει φέρει όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο σύλλογος πρωταγωνιστεί παντού.

Θα ήταν παράληψη μου να μην αναφέρω ότι ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια και συμβολή του Στέλιου Νούτσου, ο οποίος δεν είχε την εμπειρία του συγκεκριμένου σκάφους και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να τα φέρει εις πέρας. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της νίκης οφείλεται και σε αυτόν. Αξίζει να αναφέρουμε και την προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο Ακαδημιών, όπου το τμήμα της ιστιοπλοΐας έχει δραστηριοποιηθεί εκ νέου με τον έφορο Γρηγόρη Δέδε να προσπαθεί για όλους τους αθλητές του Ολυμπιακού».