Εξώδικο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στον Κακλαμανάκη!

Ομόφωνη η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ για εξώδικο στον Ολυμπιονίκη της Ατλάντα και της Αθήνας, για τις δηλώσεις του σε βάρος της Ομοσπονδίας! Τι είπε ο 51χρονος πρωταθλητής στην κλάση Μιστράλ.

Εξώδικο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στον Κακλαμανάκη!

Με εξώδικο απάντησε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στις προ λίγων ημερών δηλώσεις του Νίκου Κακλαμανάκη, όπου έκανε λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» και «παράνομες πρακτικές» των εποπτευόντων φορέων του αθλήματος.

Η σχετική ενημέρωση της Ομοσπονδίας αναφέρει: «Στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΙΟ σε πλήρη απαρτία αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον κ. Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του σε βάρος της ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα social media».

Τι είχε αναφέρει, όμως, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 1996 στην Ατλάντα και «ασημένιος» του 2004 στην Αθήνα; Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Κακλαμανάκη σε σχέση με το νομοσχέδιο Αυγενάκη:

«Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Είναι "κοινό μυστικό" ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και αλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά;

Ο Υφυπ Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με το νέο (υπό ψήφιση) αθλητικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σημερινό ελλιπές νομικό πλαίσιο αλλά η μη εφαρμογή του υφισταμενου νόμου. Για να καταφέρει στη Βουλή ο υφυπουργός, ό,τι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ, οφείλουμε να τον στηρίξουμε προκειμένου να υλοποιήσει την κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό, που δεν θέλησε κανείς προκαθήμενος του!».

Στη δε δήλωσή του ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είχε πει μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».