Ράφτης: «Θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε στο Τόκιο»

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, τόνισε πως θα κάνουν τα πάντα για να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ράφτης: «Θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε στο Τόκιο»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης και να πάρει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Έτσι, ο Έλληνας αθλητής θα πρέπει να πάρει τον δύσκολο δρόμο, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Δημήτρη Ράφτη να τονίζει πως θα κάνουν τα πάντα για δώσει το «παρών» στη μεγάλη διοργάνωση.

Δύσκολος ο δρόμος του Πετρούνια για το Τόκιο. Πως θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020

«Ο Λευτέρης είναι πολύ στενοχωρημένος αυτή την στιγμή, αλλά θα πρέπει να νιώθει στενοχώρια μόνο για τον εαυτό του. Δεν χρωστάει ούτε στη χώρα, ούτε σ’ εμένα, ούτε στην Ε.Γ.Ο., ούτε στους χορηγούς του.

Τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, άλλα τέσσερα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνουν ποιος είναι και τι έχει καταφέρει. Αισθάνομαι ευγνώμων και περήφανος που είμαι προπονητής του, όποιο κι αν είναι το αποψινό αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε

«Αυτό που έκανε στην Στουτγάρδη, δεν νομίζω να το έχει ξανακάνει άνθρωπος στον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον πιέσαμε πάρα - πάρα πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Χειρουργήθηκε, έλειψε σχεδόν έναν χρόνο, έδωσε τον πρώτο του αγώνα στον προκριματικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος και τον δεύτερο στον τελικό. Είναι ανεπανάληπτο επίτευγμα».

Ο Δημήτρης Ράφτης κατέληξε δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης : «Δεν τελείωσε τίποτα. Θα πάμε σε όλη την σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων, τον Νοέμβριο στο Κότμπους και τον Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Μελβούρνη, Μπακού και Ντόχα, για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν αξίζει σε έναν αθλητή τέτοιου μεγέθους να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί στο Τόκιο. Αν κάποιος χαμογελάει και νομίζει ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, είναι γελασμένος. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε να πετύχουμε, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, αλλά θα κάνουμε τα πάντα. Και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι ο Λευτέρης θα τα καταφέρει».