Θρήνος στο μποξ: Υπέκυψε στα χτυπήματα του ο Νταντάσεφ (vid)

Ο πυγμάχος Μαξίμ Νταντάσεφ πέθανε υποκύπτοντας στα τραύματά του, μετά από πολλαπλά χτυπήματα αντιπάλου του στο κεφάλι.  

Θρήνος στο μποξ: Υπέκυψε στα χτυπήματα του ο Νταντάσεφ (vid)

Ο 28χρονος πυγμάχος Μαξίμ Νταντάσεφ, αγωνιζόταν το βράδυ της 20ης Ιουλίου με τον Πορτορικανό Σουμπριέλ Μαρτίν στο Οξον-Χιλ,του Μέριλαντ διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην κατηγορία των μεσαίων βαρών που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBF).

Στον 11ο γύρο ο Νταντάσεφ, δέχθηκε σωρεία χτυπημάτων στο κεφάλι από τον αντίπαλο του και οι προπονητές του Ρώσου αθλητή, ζήτησαν να σταματήσει ο αγώνας φοβούμενοι για την υγεία του.

Ο αγώνας τελικά διεκόπη και ο νεαρός πυγμάχος μεταφέρθηκε με φορείο στα αποδυτήρια όπου και έκανε εμετό, ενώ λίγο αργότερα λιποθύμησε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου έπεσε σε κώμα.

Οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ο αθλητής υπεβλήθη σε κρανιοτομή. Ποτέ όμως δε συνήλθε. Η team των προπονητών του ανακοίνωσε σήμερα (23/7): «Ο Μαξίμ πέθανε. Δεν άντεξε η καρδιά του»,

Να σημειώσουμε πως ο Νταντάσεφ, είχε παίξει επαγγελματικά σε 14 αγώνες, σημειώνοντας 13 νίκες ενώ η ήττα από τον Ματίας που ήταν η πρώτη του ήταν τελικά και η μοιραία.

Δείτε στο βίντεο τον προπονητή του να προσπαθεί να τον πείσει να αποσυρθεί από τον αγώνα