Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Δέκα δεύτερα μακριά ο Κυνηγάκης

Λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα και να εξασφαλίσει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Θανάσης Κυνηγάκης. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κοζομπόλη κατέλαβε τη 13η θέση στα 10 χιλιόμετρα ανδρών.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Δέκα δεύτερα μακριά ο Κυνηγάκης

Μια...ανάσα από τη χρυσή δεκάδα των 10 χιλιομέτρων βρέθηκε ο Θανάσης Κυνηγάκης. Ο κολυμβητής του Βαγγέλη Κοζομπόλη, στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος της καριέρας του, στα 10 χλμ. τερμάτισε 13ος σε 1 ώρα 48 λεπτά και 15 δεύτερα, μένοντας για μόλις 10 δευτερόλεπτα εκτός της πρώτης δεκάδας που σφράγιζε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την επόμενη χρονιά στο Τόκιο.

«Μου έμεινε μια μικρή πικρία που χάθηκε στο τέλος η είσοδος στη πρώτη δεκάδα και η πρόκριση αλλά δεν απογοητεύομαι. Σίγουρα αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Μου στοίχησαν κάποια λάθη. Θα τα διορθώσω μαζί με τον προπονητή μου και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω να πάρω την πρόκριση για το Τόκιο» τόνισε ο κολυμβητής του Π. Φαλήρου, Θανάσης Κυνηγάκης.

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Νίκος Γέμελός από την πλευρά του είπε: «Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη του εμπειρία από Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τόσο ανταγωνιστικό αγώνα. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του και πιστεύουμε ότι θα πάρει άνετα την πρόκριση για το Τόκιο από το προολυμπιακό στη Φουκουόκα. Ήταν μια πολύ γρήγορη και δυνατή κούρσα. Ο Θανάσης έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα από μόνος του και βρισκόταν κοντά στην 10άδα μέχρι τα τελευταία μέτρα. Ίσως έκανε το τελικό σπριντ λίγο νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μείνει από δυνάμεις στον τερματισμό και να χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον στόχο».

Στη χεριά το χρυσό ο Βέλμπρουκ!

Τα μετάλλια κρίθηκαν, ύστερα από μια κούρσα 10 χιλιομέτρων μέσα στη θάλασσα, στη...χεριά. Ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπρουκ τερμάτισε πρώτος σε 1ώρα47.55.9 ενώ σχεδόν μαζί του στον τερματισμό έπεσε ο Γάλλος Ολιβιέ που έκανε 1ώρα47.56.1! Δυο δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά! Τρίτος ο επίσης Γερμανός Ρομπ Μούφελς με 1.47.57.4.