Πρεμιέρα με Πλατανιώτη, Παπάζογλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ξεκινά τα ξημερώματα το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Κορέα (Γκουανζού) με την Ευαγγελία Πλατανιώτη να…ανοίγει το χορό των ελληνικών συμμετοχών.

Πρεμιέρα με Πλατανιώτη, Παπάζογλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, εκ των πιο έμπειρων μελών της ελληνικής αποστολής στη Γκουανζού, είναι η πρώτη που ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Κορέα.

Η πρωταθλήτριά μας τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/7, 5 το πρωί) θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Σόλο (τεχνικό πρόγραμμα) με στόχο φυσικά την πρόκριση στον τελικό που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 13.00.

Την Παρασκευή (12/7), στις δέκα το πρωί, η Πλατανιώτη με παρτενέρ την Εβελίνα Παπάζογλου θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο (ο τελικός είναι την Κυριακή στις 13.00).

Για τη χώρα μας είναι η 11η συμμετοχή της, στο άθλημα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης, σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Στις προηγούμενες 10, μετείχαν συνολικά 46 αθλήτριες, με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Δέσποινα Σολωμού να έχουν τις περισσότερες (4) συμμετοχές.

Ως οι καλύτερες θέσεις, στις προηγούμενες διοργανώσεις, καταγράφονται οι 7ες θέσεις: Δέσποινα Σολωμού, Τεχνικό Σόλο, 2011, Δέσποινα Σολωμού, Ελεύθερο Σόλο, 2013, Δέσποινα Σολωμού, Τεχνικό και Ελεύθερο Σόλο, Τεχνικό και Ελεύθερο Ντουέτο, 2013, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Τεχνικό και Ελεύθερο Ντουέτο, 2013, Εθνική Ομάδα, Κόμπο, 2013, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Τεχνικό και Ελεύθερο Σόλο, 2017, Εθνική Ομάδα, Κόμπο, 2017.

Τα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης θα διεξαχθούν από 12 έως 20 Ιουλίου, στο «Yeomju Gymnasium Artistic Swimming» συνολικής χωρητικότητας 5.000 θεατών.

«Να αφήσουμε άριστες εντυπώσεις, που θα μας δώσουν ώθηση»

«Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ποδαρικό για την χώρα μας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα καταφέρουμε» είπε η 25χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη και συμπλήρωσε: «Είναι οι πρώτες μας εμφανίσεις στο Παγκόσμιο και είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Θέλουμε να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά , είμαστε συγκεντρωμένες και έτοιμες και θέλουμε την θετική σκέψη από όλους τους Έλληνες για να φτάσουμε ψηλά».

Μόλις τα δυο καλύτερα ζευγάρια παίρνουν την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ωστόσο θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. «Το άθλημα μας εξαρτάται άμεσα από την βαθμολογία των κριτών για αυτό θέλουμε σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα να αφήσουμε άριστες εντυπώσεις που θα μας δώσουν ώθηση να διεκδικήσουμε υψηλές βαθμολογίες και την πρόκριση στο Τόκιο από το προολυμπιακό τουρνουά της επόμενης χρονιάς» τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Ξεκινούν και οι καταδύσεις

Στις καταδύσεις στην πρεμιέρα δεν έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον. Στις πέντε το πρωί της Παρασκευής (12/7) είναι προγραμματισμένος ο προκριματικός στο 1μ. των ανδρών και στις 09.30 θα δώσουν τη μάχη τους οι γυναίκες στο 1μ..

Οι αγώνες των Καταδύσεων θα διεξαχθούν στο «Nampu University Municipal Aquatics Center», χωρητικότητας 11.000 θεατών, από 12 έως 20 Ιουλίου.

Είναι η 10η συμμετοχή της Ελλάδας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου μετείχαν συνολικά ως τώρα 18 καταδύτες / τριες μας, με τους Θωμά Μπίμη, Γιάννη Γαβριηλίδη, Αλέξανδρο Μάνο και Στέφανο Παπαρούνα, να έχουν τις περισσότερες (4) συμμετοχές.

Καλύτερη εμφάνιση, η 8η θέση των Γιάννη Γαβριηλίδη και Σωτήρη Τράκα, το 2005 στο Μόντρεαλ (Σταθερά Συγχρονισμένων).

Στη Γκουανζού, οι Νίκος Μόλβαλης (Σταθερά και Σταθερά Συγχρονισμένων) και Θάνος Τσιρίκος (Σταθερά και Σταθερά Συγχρονισμένων) θα μπουν στη μάχη τη Δευτέρα (15/7) στα σταθερά συγχρονισμένων ενώ για την άλλη Παρασκευή (19/7) είναι προγραμματισμένος ο αγώνας στα 10μ..

«Θεωρώ ότι αυτό το Παγκόσμιο θα είναι το καλύτερο των τελευταίων 10 χρόνων. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στις καταδύσεις από τον Νίκο Μόλβαλη και τον Αθανάσιο Τσιρίκο, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση και εύχομαι να τα πάνε όσο καλύτερα μπορούν. Στόχος μας είναι μία αξιοπρεπής παρουσία στα δύο αγωνίσματα, που θα τους γεμίσουν με τις απαιτούμενες εμπειρίες» είπε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Πέτρος Φυρίγος.

Ο Νίκος Μόλβαλης, με τη σειρά του, υπογράμμισε: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών, ευελπιστώ να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις, αλλά και να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις στα δύο αγωνίσματα. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλό επίπεδο και αποτελεί σημαντικό αγώνα, ο οποίος θα με γεμίσει με εμπειρίες, βοηθώντας το στόχο μου που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020».

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Τσιρίκος δήλωσε: «Είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός, στον οποίο συμμετέχω για πρώτη φορά στην κατηγορία των Ανδρών και προσδοκώ σε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, με στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ».