Πινγκ Πονγκ: Οι αντίπαλοι των Ελλήνων στο Μινσκ

Με αισιοδοξία για καλά αποτελέσματα και με διάθεση ν’ απολαύσουν πρώτα απ’ όλα την κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Ευρώπης οι τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ρίχνονται αύριο στη «μάχη» των Ευρωπαϊκών Αγώνων

Πινγκ Πονγκ: Οι αντίπαλοι των Ελλήνων στο Μινσκ

Το πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης στο Μινσκ περιλαμβάνει το απλό και αυτό είναι το μοναδικό αγώνισμα, στο οποίο θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Στους άνδρες οι συμμετοχές είναι 53, στις γυναίκες 49 και στο ταμπλό των "64" όλοι οι αθλητές μας έχουν πρώτα bye και αρχίζουν την προσπάθειά τους από τον 2ο γύρο.

Τo τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα, έχει ακόμα στο πρόγραμμα το ομαδικό και το διπλό μικτό και συγκεντρώνει τοπ ονόματα της ηπείρου, καθώς δίνει και έξτρα κίνητρα με ολυμπιακές προκρίσεις. Στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητών μας θα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής.

Ο Γκιώνης (νούμερο 54 στον κόσμο τον Ιούνιο) αγωνίζεται στο τραπέζι 3. Είναι καλύτερος παίκτης του Μλαντένοβιτς. Ο Μλαντένοβιτς, που παίζει με κομπίνα-λάστιχο σαν αντισπίν, είναι στο νούμερο 219 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σγουρόπουλος (Νο 234) τίθεται αντιμέτωπος με συμπαίκτη του Γκιώνη στην πολωνική Μπογκόρια. Ο Σίρουτσεκ παρουσιάζει σημαντική βελτίωση τελευταία και σήμερα είναι ο πρώτος Τσέχος στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 58).

Η Τόλιου (Νο 128) βρίσκει μπροστά της κινεζικής καταγωγής αθλήτρια από την οποία είχε χάσει το 2016 στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης. Η αριστερόχειρας Σιάο είναι νούμερο 82 στο διεθνές ranking list.

Σε σύντομη δήλωσή του για την προσπάθεια διάκρισης στο Μινσκ ο Κώστας Βατσακλής δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε τις προπονήσεις μας και τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Είχαμε δύσκολες κληρώσεις και όλα τα ματς θέλουν μεγάλη προσοχή, ακόμα κι αυτό του Γκιώνη, όπου ο αθλητής μας είναι σαφώς ανώτερος. Ο Γιάννης και η Κατερίνα αρχίζουν σαν υποδεέστεροι αντίπαλοι, αλλά θα κάνουν την προσπάθειά τους και όλα θα φανούν στο τραπέζι. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Έχω καλό προαίσθημα και θα δούμε».

Πριν από την αναχώρηση για το Μινσκ είχε κάνει δηλώσεις η Κατερίνα Τόλιου, η οποία επιθυμούσε διακαώς να βρεθεί στη διοργάνωση και κοιτούσε με πολύ ενδιαφέρον τη λίστα με τις συμμετοχές, που ανανεωνόταν. «Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, στην οποία έχω παίξει έως τώρα. Είναι σας τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενη, που θα πάω μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού αθλητισμού», τόνισε η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και συνέχισε: «Υπάρχει μία κούραση, καθώς είμαστε στο τέλος της σεζόν και προπονηθήκαμε και με αρκετή ζέστη, αλλά είμαι καλά προετοιμασμένη, έχω άριστη διάθεση και θ’ αγωνιστώ με το σκεπτικό ότι δεν έχω να χάσω κάτι. Ίσα-ίσα ωφελημένη έχω να βγω από την πολύτιμη εμπειρία. Παίζω για το καλύτερο και ό,τι βγει λοιπόν, και θεωρώ ότι αυτή η συμμετοχή θα βοηθήσει και στην ψυχολογία μου για το Προολυμπιακό τουρνουά της επόμενης χρονιάς, όπου ξέρω ότι μία πρόκριση είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά δεν αποκλείω τίποτα».