Πινγκ - Πονγκ: Στη Σλοβενία τον Μάιο οι Σγουρόπουλος και Γκιώνης

Μετά το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης παίρνουν σειρά τρία επαμειβόμενα τουρνουά σε ισάριθμες χώρες της Ευρώπης και αναμένεται σε όλα ελληνική συμμετοχή.

Πινγκ - Πονγκ: Στη Σλοβενία τον Μάιο οι Σγουρόπουλος και Γκιώνης

Διαδοχικά όπεν της κατηγορίας Challenge είναι στο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για τον Μάιο και τα ελληνικά χρώματα θα έχουν εκπροσώπηση. Μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Βουδαπέστης, που θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου, θα πάρουν σειρά τρία επαμειβόμενα τουρνουά σε ισάριθμες χώρες της Ευρώπης και αναμένεται σε όλα ελληνική συμμετοχή.

Στο Challenge της Σερβίας, που θα διεξαχθεί από τη 1 έως τις 5 Μαΐου, έχει δηλώσει η Ελισάβετ Τέρπου. Σε αυτό της Σλοβενίας, που θα γίνει από τις 8 μέχρι τις 12 Μαΐου, πρόκειται να πάρουν μέρος ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος και σε εκείνο της Κροατίας, που θ’ ακολουθήσει στο διάστημα 14 με 18 του ίδιου μήνα, είναι ν’ αγωνιστούν οι αθλητές Γκιώνης, Σγουρόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Τέρπου.

Το τουρνουά της Σερβίας θα φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι. Η Τέρπου θα κάνει μία ακόμα «εξόρμηση» στο εξωτερικό και θα έχει την ευκαιρία για νέο γερό τεστ. Θα πάρει και στους αγώνες για αθλήτριες κάτω των 21 ετών, ενώ δήλωσε και στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια την Τζούντι Μοράλες από τη Χιλή.

Το Challenge της Σλοβενίας θα γίνει στο Ότοτσεκ με δύο κορυφαίους Έλληνες αθλητές, τον Γκιώνη και τον Σγουρόπουλο, να είναι σε θέση να διεκδικήσουν καλά πλασαρίσματα λίγες ημέρες μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών θα μετάσχει φυσικά και στην κατηγορία Under 21, ενώ αμφότεροι οι διεθνείς μας αναζητούν συμπαίκτες για το διπλό ανδρών.

Το όπεν της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ θα έχει και ιδιαιτερότητες για την ελληνική αποστολή. Από τη μια ο Γκιώνης υπερασπίζεται τους τίτλους στο απλό ανδρών, που κατέκτησε στο συγκεκριμένο τουρνουά το 2017 και το 2018 κι από την άλλη οι Ελληνίδες διεθνείς θα τεστάρουν την κατάστασή τους ακριβώς πριν από το προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Τόλιου, η Παρίδη και η Τέρπου θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό στο απλό, οι δύο πρώτες θα παίξουν μαζί στο διπλό γυναικών, ενώ η Τέρπου θ’ αγωνιστεί και στους αγώνες για αθλήτριες κάτω των 21 ετών. Η αθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών θ’ αναζητήσει συμπαίκτρια και στο διπλό γυναικών. Στο ετήσιο κροατικό event θα μετάσχει και ο Σγουρόπουλος βεβαίως στο U21, ενώ με τον Γκιώνη αναμένεται να κοιτάξουν και για συμπαίκτες στο διπλό ανδρών.