Νεκρός αθλητής του ΜΜΑ στη Βραζιλία, ύστερα από ήττα με νοκ άουτ (vid)

Ο 22χρονος Ματέους Φερνάντες κατέληξε λίγες ώρες μετά την ήττα του με νοκ άουτ σε ερασιτεχνικό αγώνα, ωστόσο ο θάνατός του δεν οφείλεται στα χτυπήματα που δέχθηκε...

Νεκρός αθλητής του ΜΜΑ στη Βραζιλία, ύστερα από ήττα με νοκ άουτ (vid)

Τραγική κατάληξη είχε ένας ερασιτεχνικός αγώνας μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ) που διεξήχθη στο Μανάους της Βραζιλίας, καθώς λίγες ώρες μετά το τέλος του «έφυγε» από τη ζωή ο μόλις 22χρονος Ματέους Φερνάντες.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος αντιμετώπισε τον συμπατριώτη του Ομπέντ Περέιρα, σε αγώνα που διοργάνωσε η Amazonas Athletic Commission (CAMMA). Ο Φερνάντες ηττήθηκε με τεχνικό νοκ άουτ στον 3ο γύρο, ύστερα από συνδυασμό χτυπημάτων που δέχθηκε από τον αντίπαλό του.

Ο νεαρός αθλητής δυσκολευόταν εύλογα να σταθεί στα πόδια του αμέσως μετά και εξετάστηκε από γιατρό πριν χάσει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ο αθλητής είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά τα οποία και οδήγησαν στον θάνατό του λίγες ώρες αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δείτε το τέλος του αγώνα στο σχετικό βίντεο:

Παρ' όλα αυτά, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως ο θάνατος του 22χρονου δεν οφειλόταν στα χτυπήματα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Πράγματι, ο νεαρός έκανε προπονήσεις στο γυμναστήριο «Formando Campeoes», ένα κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο -μέσω της προπόνησης και του ΜΜΑ- βοηθάει παιδιά που έχουν εξάρτηση από ναρκωτικά.

Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ, Βαντερλούτσε Καντουάριας, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Φερνάντες είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν από τον αγώνα του. Την πληροφορία έδωσαν συναθλητές του στο γυμναστήριο, οι οποίοι τόνισαν πως ο 22χρονος είχε περάσει την προηγούμενη νύχτα κάνοντας χρήση...