Η Βρετανία για πρώτη φορά με περισσότερες γυναίκες από άνδρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 βρίσκεται σε πορεία να περιλάβει για πρώτη φορά περισσότερες γυναίκες από άνδρες, δήλωσε στο BBC, ο επικεφαλής της αποστολής Μαρκ Ίνγκλαντ.

Η Βρετανία για πρώτη φορά με περισσότερες γυναίκες από άνδρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο αριθμός των γυναικών στη βρετανική ομάδα θα μπορούσε να αυξηθεί πάνω από 50% από 44% στο Ρίο το 2016, πρόσθεσε.

«Για πρώτη φορά μοιάζει να μπορούμε να έχουμε περισσότερες γυναίκες από άνδρες στην ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας για το Τόκιο 2020 , καθώς βλέπουμε την καρποφορία ενός εκπληκτικού αθλητικού ταλέντου», ανέφερε στο BBC.

«Έχουμε δει μερικές φανταστικές αθλήτριες, όπως η Χάντερ Στάνινγκ και η Έλεν Γκλόβερ, η Τζαντ Τζόουνς και η Νίκολα Ανταμς. Βέβαια ο καθένας επίσης κοιτάζει την Τζέσικα Ένις-Χιλ».

Η Αγγλία, όπως δήλωσε επίσης ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βρετανίας, ελπίζει ότι οι αθλητές της θα μπορούσαν να φτάσουν στα μετάλλια του Ρίο, όπου τελείωσε δεύτερη πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 27 χρυσά, 23 ασημένια και 17 χάλκινα.

«Τυπικά, δεν θέτουμε στόχους μεταλλίων, αλλά είμαστε εξαιρετικά σίγουροι ότι η επένδυση που γίνεται θα κάνει την βρετανική ομάδα τόσο επιτυχημένη όσο και στο Ρίο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας