Το Σαββατοκύριακο του τρόμου: Ψάχνοντας -απεγνωσμένα- να βρούμε και την υγεία...

Στο έλεος των χούλιγκαν βρέθηκε για μια ακόμα φορά η Ελλάδα, αφού το απόγευμα του Σαββάτου, 2/3 πιστοποίησε σε όλους μας ότι στη χώρα που ζούμε κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής…

Το Σαββατοκύριακο του τρόμου: Ψάχνοντας -απεγνωσμένα- να βρούμε και την υγεία...

Βία, αίμα και ασυδοσία ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό της φρίκης τόσο στα γήπεδα μας, όσο και έξω από αυτά. Από τη Γρηγορίου Λαμπράκη μέχρι και το «Παπαστράτειο» οι «κάφροι» έσπαγαν, χτυπούσαν και κατέστρεφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, χωρίς καμία επέμβαση από την Αστυνομία η οποία έφτανε πάντα όταν ήταν αργά…

Η αρχή έγινε στα προεόρτια του ντέρμπι Προοδευτική – Ιωνικός

Το απόγευμα του Σαββάτου οπαδοί της Προοδευτικής και του Ιωνικού συγκρούστηκαν στη Γρηγορίου Λαμπράκη, αφήνοντας πίσω τους το χάος.

Κατεστραμμένα Ι.Χ., ξηλωμένα πεζοδρόμια και σκηνές που αναδεικνύουν τη βία και την καταστροφή ήταν η εικόνα στην περιοχή...

Ντου κουκουλοφόρων στο «Παπαστράτειο»

Λίγη ώρα μετά το… χαμό στη Γρηγορίου Λαμπράκη, ένα δεύτερο περιστατικό τυφλής οπαδικής βίας ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι η ασφάλεια στην Ελλάδα αποτελεί είδος προς… εξαφάνιση.

Σε αγώνα πόλο γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γλυφάδα, χούλιγκαν του Παναθηναϊκού μπήκαν ανενόχλητοι στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και επιτέθηκαν στους λιγοστούς φιλάθλους που βρίσκονταν εκεί. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών μάλιστα ήταν συγγενείς των αθλητριών που παρακολουθούσαν το παιχνίδι.

Ο απολογισμός; Τρεις τραυματίες, ένας εξ’ αυτών μάλιστα είχε και κινητικά προβλήματα γεγονός που οι χούλιγκαν δε σεβάστηκαν, laptop σε πισίνες, σπασμένες κάμερες και εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου ντροπιάζοντας για μια ακόμα φορά τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Οι μαρτυρίες όσων έζησαν από κοντά το περιστατικό είναι σοκαριστικές: «Να βλέπεις τον τρόμο στα πρόσωπα κοριτσιών που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα, επειδή κάποιοι γελοίοι δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν. Να βλέπεις τους δικούς σου ανθρώπους στην κερκίδα να τρέχουν χωρίς να ξέρουν γιατί τους κυνηγάνε και να μην μπορείς να κανείς τίποτα», έλεγε ο προπονητής της Γλυφάδας.

Συνέχεια με ντου σε αγώνα της Α2

Και επειδή όπως προαναφέραμε στο ξεκίνημα του θέματος στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια, η βία είχε και συνέχεια στον αγώνα του Διαγόρα Δριοπιδέων με το Μαρούσι. Ήταν το 34ο λεπτό όταν η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε διακοπή, αφού κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους οπαδούς του Αμαρουσίου. «Ομορφιές» και στο Αιγάλεω, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα δίπλα από τη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Πέτρες και καπνογόνα στο Περιστέρι

Μια μέρα αργότερα, την Κυριακή 3/3 ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Πανιώνιο και οι οπαδοί της ομάδας της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου.

Την ώρα που οι φίλοι της Νέας Σμύρνης έφταναν στο γήπεδο, έτυχαν «θερμής» υποδοχής από τους οπαδούς του Ατρόμητου οι οποίοι τους πέταξαν πέτρες, καδρόνια και καπνογόνα.

Η αναμέτρηση Παντζιτζιφιακού - Αστέρα Κερατσινίου που δεν ξεκίνησε ποτέ

Την ώρα που στο Περιστέρι οι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ο αγώνας του Παντζιτζιφιακού με αντίπαλο τον Αστέρα Κερατσινίου για τη 19η αγωνιστική της Β' κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πειραιά οδηγήθηκε σε διακοπή με απόφαση του διαιτητή.

Η αποστολή του Αστέρα δέχθηκε επίθεση, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιοι ήταν οι δράστες. Ο διαιτητής της συνάντησης είδε όσα συνέβησαν και πήρε την απόφαση να μην αρχίσει ποτέ η αναμέτρηση.

Διαβάζοντας τα παραπάνω περιστατικά, καταλαβαίνει κανείς ότι είναι δύσκολες εποχές για όσους αγαπούν τον αθλητισμό. Η αλητεία και η βία έχει βυθίσει τόσο βαθιά τις ρίζες της στα γήπεδα της Ελλάδας που η «υγεία» ψάχνει να βρει τη δική της θέση σε αυτά...