Πρωτιά στη Σουηδία για την Έσλοβ του Σγουρόπουλου

Ο αθλητής του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του σουηδικού πρωταθλήματος με 13 νίκες και 4 ήττες.

Πρωτιά στη Σουηδία για την Έσλοβ του Σγουρόπουλου

Μία ακόμα ξένη ομάδα Έλληνα αθλητή πρωταγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας της. Με τη μεγάλη συμβολή του Γιάννη Σγουρόπουλου η Έσλοβ κατέκτησε χτες βράδυ την 1η θέση στην κανονική διάρκεια της Α’ κατηγορίας στη Σουηδία και θα πάει στα πλέι οφ ως φαβορί για τον τίτλο. Στη 14η και τελευταία αγωνιστική κατέβαλλε με 4-0 εκτός έδρας την 3η της κατάταξης, τη Ρέκορντ και με 37 βαθμούς τερμάτισε στην κορυφή αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω τη Χάλμσταντ.

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, που ετοιμάζεται και για το επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών κι αθλητριών έως 21 ετών, ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του σουηδικού πρωταθλήματος με 13 νίκες και 4 ήττες. Επί τη ευκαιρία ν’ αναφερθεί ότι υπέγραψε εδώ και λίγες ημέρες χορηγικό συμβόλαιο με τη γνωστή σουηδική εταιρεία ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης STIGA, μάλιστα παραμονή του αγώνα έκανε και φωτογράφηση γι’ αυτήν.

Η Έσλοβ είχε φτάσει μία ανάσα από την πρωτιά στην προηγούμενη αγωνιστική, στις 11 του μήνα, όταν είχε επιβληθεί της Σέλβινγκ με 4-0. Παρόλα αυτά, αν έχανε την Τρίτη με «καθαρό» σκορ από τη Ρέκορντ και την ίδια ώρα σημείωνε νίκη το Χάλμσταντ, τότε δεν θα έπαιρνε βαθμό και θα πήγαινε στη 2η θέση. Μάλιστα, η μοναδική ήττα της Έσλοβ με ευρύ σκορ φέτος (γιατί συνολικά είχε δύο στην κανονική διάρκεια) είχε έρθει στον 1ο γύρο με 4-1 από τη Ρέκορντ. Η Έσλοβ πάντως, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, ο Σγουρόπουλος ήταν δυνατός κόντρα στην περσινή ομάδα του στη σκανδιναβική χώρα και με νίκη 4-0 σφραγίστηκε η πρωτιά.

Ο 19χρονος άσος συνάντησε τον Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο και επικράτησε με 3-1 σετ. Θυμίζουμε ότι ο Όμπεσλο αγωνίζεται αυτή τη σεζόν και στην ελληνική Α1 με τη φανέλα της Α.Ε.Κ., ενώ στη Ρέκορντ είναι και ο Σουηδός Σιμόν Άρβιντσον, με τον οποίο ο Σγουρόπουλος ήταν πέρσι και φέτος συμπαίκτης στον Ολυμπιακό. Με τις 13 νίκες και τις 4 ήττες ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της Έσλοβ πίσω από τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ, που ήταν γενικά ο πιο αποτελεσματικός στο πρωτάθλημα με απολογισμό 23-3.

Συμβόλαιο με τη Stiga για 2+1 χρόνια

Ο Σγουρόπουλος διακρίνεται και στη δεύτερη χρονιά του στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, αλλά φυσικά δεν ήταν μόνο οι εμφανίσεις του εκεί, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον της STIGA. Εκπρόσωποι της εταιρείας προσέγγισαν από πέρσι την πλευρά του αθλητή ερχόμενοι σε επαφή κυρίως με τον προπονητή του Κώστα Βατσακλή, τον οποίο γνωρίζουν καλά έπειτα από τη μεγάλη χορηγία της STIGA προς την ελληνική ομοσπονδία πριν από τρία χρόνια.

Έγιναν συζητήσεις τον Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αλικάντε και προχώρησαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων τον Δεκέμβριο, όταν άνθρωποι της STIGA βρέθηκαν στην Αυστραλία. Η συμφωνία έκλεισε τον Φεβρουάριο (νωρίτερα δεν γινόταν γιατί υπήρχε συμβόλαιο του αθλητή με μία άλλη μεγάλη εταιρεία στο άθλημα, τη Butterfly) και περιλαμβάνει πολύ καλούς όρους για τον Σγουρόπουλο. Υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, το οποίο έχει ισχύ από μεθαύριο 1 Μαρτίου. Οι Σουηδοί έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να το επεκτείνουν και μετά το 2021, ενώ μέσα στη χορηγία έχουν και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή.

Εκτός από πολύ υλικό η χορηγία προβλέπει για τον αθλητή και χρηματικές απολαβές. Να σημειωθεί επίσης, ότι θα έχει μπόνους ανάλογα με τη θέση του στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των ανδρών στην περίπτωση που μπει στην πρώτη 100άδα. Η εταιρεία έκανε χτες φωτογράφηση με τον Σγουρόπουλο, καθώς θα τον έχει από τα πρώτα ονόματα στους καταλόγους της και θα τον προωθεί και με αυτόν τον τρόπο.