Super Bowl: Οι αριθμοί μίας βιομηχανίας δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Το 53ο Super Bowl, το μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου είναι, χωρίς αμφιβολία, από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς.

Super Bowl: Οι αριθμοί μίας βιομηχανίας δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Στην Ατλάντα και στο Mercedes-Benz Stadium, που άνοιξε τις πόρτες του το 2017 και θα φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός για πρώτη φορά, οι δύο φιναλίστ Λος Άντζελες Ραμς-Νιου Ίγκλαντ Πάτριοτς θα διεκδικήσουν τον τίτλο στις 18:30 τοπική ώρα της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας 01:30 ώρα Ελλαδας). Θα είναι η στιγμή που η οβάλ μπάλα θα ριχθεί στον ουρανό, σε μια συνάντηση που έχει αφήσει χώρο επίσης στην οικονομία και την πολιτική.

Όχι άδικα, ούτε τυχαία, αφού πρόκειται για μία... βιομηχανία που εκτιμάται σε κόστος μεγαλύτερο των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, πριν από την έναρξη του αγώνα, θα τραγουδήσει η Κλάντις Νάιτ, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα θα εμφανιστούν οι Maroon 5.

Σίγουρα ο πιο σημαντικός αριθμός στο Super Bowl της Κυριακής είναι το τελικό σκορ. Αλλά υπάρχουν και άλλοι αριθμοί που πρέπει ίσως να γνωρίζει κάποιος:

6 - Τα πρωταθλήματα Super Bowl που έχουν οι Πίτσμπουργκ Στίλερς και είναι τα περισσότερα. Εάν οι Πάτριοτς επικρατήσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα... πιάσουν τους Στίλερς στην κορυφή.

14 - Οι Μαϊάμι Ντόλφινς του 1972, η μόνη ομάδα του NFL με τέλεια σεζόν, νίκησαν τους Ουάσινγκτον Ρέντσκινς 14-7, δημιουργώντας το ρεκόρ για τον ελάχιστο αριθμό πόντων που χρειάστηκε μία ομάδα για να κατακτήσει ένα Super Bowl.

17 - Η διαφορά ηλικίας, σε έτη, μεταξύ του Τζάριντ Γκοφ των Ραμς και του Τομ Μπράντι των Πάτριοτς. Όταν ο Μπράντι κατέκτησε το πρώτο Super Bowl του το 2002, ο Γκοφ ήταν 7 ετών.

33 - Η διαφορά ηλικίας μεταξύ του προπονητή των Ραμς, Σιν ΜακΒάι (33), και του προπονητή των Πάτριοτς, Μπιλ Μπίλιτσικ (66), του μεγαλύτερου στην ιστορία του Super Bowl. Αν οι Ραμς επικρατήσουν την Κυριακή, ο ΜακΒάι θα γίνει ο νεότερος προπονητής που θα κατακτήσει ένα Super Bowl, ξεπερνώντας τον Μάικ Τόμλιν (36) κατά τρία χρόνια, όταν οι Στίλερς πανηγύρισαν το Super Bowl XLIII το 2009.

35 - Σύμφωνα με την έρευνα της Google που πραγματοποίησε το Offers.com, μόνο το 35% των ανθρώπων που παρακολουθούν το παιχνίδι ενδιαφέρονται πραγματικά για το ίδιο το παιχνίδι. Το 21% θέλει να δει τα διαφημιστικά, το 15% θέλει απλώς να δει τους φίλους τους και το 13% είναι εκεί μόνο για το σόου του ημιχρόνου.

72 - Οι μπάλες που χρησιμοποιεί το NFL κατά την διάρκεια του Super Bowl.

11- Ο αριθμός ρεκόρ που οι Πάτριοτς εμφανίστηκαν στο Super Bowl, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του 2019.

8-5: Οι νίκες των Πάτριοτς έναντι των Ραμς στις 13 μεταξύ τους συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νίκης 20-17 στο Super Bowl XXXVI.

80% - Ο αριθμός των Αμερικανών που θα καταναλώνουν πατάτες ή τσιπς με σάλτσα, ενώ παρακολουθούν το παιχνίδι, σύμφωνα με το Frito Lay.

14.500 - οι τόνοι πατάτας που αναμένεται να καταναλωθούν.

324 - Είναι σε δολάρια το μέσο κόστος για την διοργάνωση της παρακολούθησης του αγώνα, 11 περισσότερα από πέρυσι.

3.395 - είναι η τιμή -σε δολάρια- που ορίστηκε από τις 28 Ιανουαρίου για το φθηνότερο απλό εισιτήριο στο Super Bowl LIII, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα εισιτηρίων NFL στο Ticketmaster. Θα είναι ο τελικός με το πιο ακριβό εισιτήριο. Κάποια ξεχωριστά εισιτήρια ξεπερνούν σε κόστος τα 22.000 ευρώ ή ακόμη και τα 150.000 ευρώ, σε σουίτα.

5.145 - ήταν το μέσο κόστος ενός εισιτηρίου για τα τελευταία πέντε Super Bowls.

25.000 - Το κόστος -σε δολάρια- του Trophy Vince Lombardi, που παίρνει ο νικητής του Super Bowl. Ένα τρόπαιο που αποτελεί από τα πιο όμορφα βραβεία στον κόσμο του αθλητισμού. Σχεδιασμένο από το θρυλικό κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co, είναι κατασκευασμένο από ασήμι και ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά.

5.200.000 - Το μέσο κόστος που θα χρεώσει η CBS για μια διαφήμιση 30 δευτερολέπτων κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Παρουσιάζει αύξηση 96% από το 2008. Το δίκτυο αναμένει να κερδίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την ημέρα μετάδοσης.

10.000 - Ο αριθμός των εθελοντών που θα βρίσκονται στο Super Bowl 53.

13.000.000 - Τα κομμάτια πίτσας που αναμένει να πουλήσει η Pizza Dominos για το Super Bowl LIII. Αυτό είναι 30% περισσότερο από ό,τι σε μια τυπική Κυριακή. Οι οδηγοί αναμένεται να καλύψουν το ισοδύναμο των 4.000 διαδρομών μεταξύ Φιλαδέλφειας και Βοστώνης. Πέρυσι, μόνο η Dominos πούλησε αρκετές πίτσες για να καλύψουν περίπου 5.000 γήπεδα ποδοσφαίρου.

103.400.000 - Είναι ο αριθμός των φιλάθλων που παρακολούθησαν το Super Bowl του περασμένου έτους. Αυτήν την χρονιά αναμένονται περισσότεροι.

1.380.000.000 - Οι φτερούγες κοτόπουλου, που αναμένεται να καταναλώσουν οι Αμερικανοί κατά την διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με το National Chicken Council. Θα είναι 27 εκατομμύρια περισσότερες από πέρυσι. Αντιστοιχούν τέσσερις φτερούγες για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στις ΗΠΑ. Εάν ένας άνθρωπος έτρωγε μία κάθε δευτερόλεπτο, θα χρειαζόταν 44 χρόνια για να τις φάει όλες. Εάν ήταν απλωμένες, θα κάλυπταν 28 φορές την απόσταση μεταξύ του Gillette Stadium (έδρα των Πάτριοτς) και του Los Angeles Memorial Coliseum (έδρα των Ραμς). Ή θα μπορούσαν να κυκλώσουν την Γη τρεις φορές!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ