Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Βίοι αντίθετοι...

Αφού διευκρινίσουμε ότι η ανάρτηση δεν έχει ειρωνικό χαρακτήρα γιατί δεν είναι  της αισθητικής μας και δεν είμαστε  υπέρ του  «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» , θα διατυπώσουμε την σκληρή πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Βίοι αντίθετοι...

Την ώρα που ο Ολυμπιακός έκοβε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με παρατεταγμένα τα 27 τρόπαια, εκ των οποίων τα δυο ευρωπαϊκά, ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έκανε την ίδια εκδήλωση στην άδεια Λεωφόρο, χωρίς ούτε ένα τρόπαιο στο τραπέζι.

Την ώρα που ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχόταν «άντε και του χρόνου όλες τις κούπες» γιατί χάθηκε μια, το Κύπελλο βόλεϊ ανδρών που πήρε ο ΠΑΟΚ, η ευχή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν «να προβιβαστεί στην Α1 το βόλεϊ γυναικών και το μπάσκετ γυναικών»

Κάποτε τα δυο κλαμπ πάλευαν στα ίσια για τα τρόπαια, αλλά η κρίση έφερε τρικυμία , με τον Ολυμπιακό να βρίσκει απάγκιο και να βάζει πλώρη για νέα κατορθώματα και τον Παναθηναϊκό να παλεύει ακόμη με δαιμονισμένα κύματα.

Ο μεν ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος και η βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι τεράστια τόσο στις οικονομικές ενέσεις προς τον ερασιτέχνη, όσο και με τα χρήματα που δίνει η ΠΑΕ από τα διαρκείας και τα απλά εισιτήρια. Κάτι ανάλογο με τα εισιτήρια ισχύει και με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, ενώ στον Ολυμπιακό υπάρχουν και οι υποστηρικτές Γιώργος Λεριώτης, Σοφοκλής Ξυνής, Πέτρος Μαντούβαλος. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τα 100.000 μέλη και φιλάθλους που στηρίζουν, αλλά και τη βοήθεια της Θύρας-7 στα δύσκολα χρόνια. Και φυσικά την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μιχάλη Κουντούρη.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, που μόλις πριν από λίγους μήνες με πρόεδρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου προσπαθεί να νοικοκυρέψει το κλαμπ.

Και φυσικά ευχή όλων των υγιών Ολυμπιακών είναι να επανέλθει ο Παναθηναϊκός σε ανθηρή κατάσταση γιατί είναι διαφορετικά τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε όλα τα σπορ. Το να κερδίζεις στον τελικό Κυπέλλου ή στην κούρσα του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό είναι πιο γλυκό.