«Χρυσός» Λέμαν στο Ski Cross

«Χρυσός» Λέμαν στο Ski Cross

Ο Μπρέιντι Λέμαν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ski cross ανδρών του ελεύθερου σκι, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Ο 31 ετών Καναδός επικράτησε στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος και πανηγύρισε το «παρθενικό» Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ελβετό Μαρκ Μπισοφμπέργκερ.

Στην διάρκεια του τελικού συγκρούστηκαν ο Σεργκέι Ρίντζικ, ως Ολυμπιακός Αθλητής από τη Ρωσία, και ο Καναδός Κέβιν Ντρούρι, ωστόσο ο πρώτος μπόρεσε να σηκωθεί και να τερματίσει τρίτος, για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Τελικά και ο Ντρούρι σηκώθηκε και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, ωστόσο στην κατάταξη του μεγάλου τελικού αναφέρεται ότι δεν τερμάτισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 στο Σότσι τα τρία μετάλλια είχαν κατακτήσει ισάριθμοι αθλητές από τη Γαλλία, ωστόσο σήμερα μόνο ένας σκιέρ από τη συγκεκριμένη χώρα μετείχε στον «μικρό τελικό» του ski cross και συγκεκριμένα ο Αρνό Μποβολεντά, ο οποίος είχε κατακτήσει το ασημένιο πριν από τέσσερα χρόνια στην διοργάνωση της Ρωσίας.