Πινγκ Πονγκ: Εκτός 8αδας στο παγκόσμιο νέων ο Σγουρόπουλος

Άξιζε καλύτερο πλασάρισμα ο Έλληνας αθλητής που έχασε στις λεπτομέρειες.

Πινγκ Πονγκ: Εκτός 8αδας στο παγκόσμιο νέων ο Σγουρόπουλος

Στην τελευταία του συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος έδειξε και στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας την τεράστια κλάση του κι έχασε πραγματικά στις λεπτομέρειες δύο καλές ευκαιρίες για υψηλό πλασάρισμα. Στη 16άδα του απλού κάμφθηκε με 4-3 σετ από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ομαδικού, τον Κινέζο Σου Γινγκμπίν, δεχόμενος ανατροπή από 3-1! Στον αντίστοιχο γύρο του διπλού μικτού με τη Σέρβα συμπαίκτριά του Σαμπίνα Σουργιάν έχασαν συνολικά πέντε ματς πόιντς και τελικά τον αγώνα με 3-2 σετ από τους Ρώσους Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαρία Ταϊλάκοβα!

Καθώς αφήνει την κατηγορία των νέων, ο Σγουρόπουλος, κατέστησε σαφές -ειδικά με το παιχνίδι του απέναντι στον εκπρόσωπο της παντοδύναμης Κίνας- ότι άξιζε υψηλή θέση, επιβεβαίωσε τις μεγάλες του δυνατότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και υπογράμμισε την καλή προοπτική για την κατηγορία των ανδρών.

«Έχω ζήσει «μάχες» και «μάχες» τόσα χρόνια στα διεθνή τραπέζια, αυτή θα έλεγα ότι ήταν από τις λίγες. Και για να ελαφρύνω κάπως την κατάσταση λίγα λεπτά μετά τον αγώνα να πω ότι ο Γιάννης απέδωσε τόσο καλά στα πρώτα σετ, που αν δεν υπήρχε η χαρακτηριστική διαφορά στη φυσιογνωμία θα νόμιζε κάποιος θεατής ότι αυτός είναι ο Κινέζος και ο Σου ο Ευρωπαίος», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και πρόσθεσε: «Φτάσαμε να προηγηθούμε 3-1 και να βάλουμε τις βάσεις για μεγάλη νίκη. Ο Κινέζος μείωσε εύκολα σε 3-2 κι αποδείχτηκε πολύ κρίσιμο το 6ο σετ. Ήμασταν συνέχεια πίσω και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Στο τέλος όμως, χάσαμε σερβίς και δύο εύκολες μπάλες και στο 3-3 πια ο Γιάννης κουράστηκε. Το τελευταίο σετ δεν μπόρεσε να το κυνηγήσει».

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του πρωταθλητή μας στο Μπέντιγκο. Στη συνέχεια το πρόγραμμα προβλέπει το προπονητικό καμπ στο Τάουνσβιλ, το οποίο κανόνισε ένας άλλος παλιός πρωταθλητής Ελλάδας στις νεαρές ηλικίες, που έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία, ο Γιώργος Λογοθέτης. Η συγκέντρωση προετοιμασίας για επίλεκτους αθλητές της χώρας μέχρι 24 ετών θα γίνει από τις 10 έως τις 14 του μήνα. Ο Βατσακλής θα είναι head coach, ο Λογοθέτης assistant και ο Σγουρόπουλος guest player.