Σγουρόπουλος-Σταματούρος: Συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιάννης Σγουρόπουλος θα αναμετρηθούν για την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σγουρόπουλος-Σταματούρος: Συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Είναι συμπαίκτες στον Ολυμπιακό για τέταρτο χρόνο. Ήταν μαζί στην εθνική ομάδα νέων, έχουν κατακτήσει 8η θέση στο ομαδικό στην Ευρώπη, ασημένιο μετάλλιο στο διπλό νέων στο όπεν της Κροατίας και δύο χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Πάνω απ’ όλα είναι φίλοι, όμως αύριο στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα γίνουν …αντίπαλοι. O 19χρονος Γιώργος Σταματούρος και ο 18άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος έχουν αναμετρηθεί φυσικά και σε σημαντικούς ατομικούς αγώνες στην Ελλάδα (ξεχωρίζουν οι δύο τελικοί στο Πανελλήνιο νέων το 2016 και το 2017), ωστόσο εδώ το σκηνικό είναι ιδιαίτερο. Η Ενεμπόν του Σταματούρου υποδέχεται την Πέμπτη στη Γαλλία τη σουηδική Έσλοβ του Σγουρόπουλου για την 5η και προτελευταία αγωνιστική στο γκρουπ D. Είναι μάλιστα, αγώνας που θα μετρήσει για την ευρωπαϊκή συνέχεια των ομάδων, αλλά το πιο σημαντικό για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είναι ότι διαφημίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την ταυτόχρονη παρουσία δύο άξιων νεαρών εκπροσώπων της, ενός πρωταθλητή Ευρώπης κι ενός σταθερά εξελίξιμου αθλητή. Την Παρασκευή θα δώσει το αντίστοιχο παιχνίδι της η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη.

Στο γκρουπ D η Ενεμπόν και η Έσλοβ βρίσκονται μαζί στην 3η θέση με 5 βαθμούς. Στο μεταξύ τους ματς για τον 1ο γύρο οι Σουηδοί είχαν νικήσει με 3-1. Ο Σγουρόπουλος είχε χάσει από τον δυνατό Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, ενώ το γαλλικό κλαμπ δεν είχε χρησιμοποιήσει τον Σταματούρο. Του έδωσε την ευκαιρία για το ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη γερμανική Μιλχάουζεν τον περασμένο μήνα.

Στη βαθμολογία προηγείται η ρωσική Φάκελ Όρενμπουργκ με 8 βαθμούς κι αυτή θα πάρει την 1η θέση, ενώ ακολουθεί η Μιλχάουζεν με 6 (οι δυο τους παίζουν μαζί την Παρασκευή). Δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος των ομίλων τόσο η Ενεμπόν όσο και η Έσλοβ διατηρούν πιθανότητες για τη 2η θέση και την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά φυσικά τους ενδιαφέρει και η 3η θέση διότι οδηγεί μετά στο έτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το E.T.T.U. Cup. Για το αν θα συναντηθούν μεταξύ τους ο Σγουρόπουλος και ο Σταματούρος εξαρτάται βέβαια από το στήσιμο των τριάδων ή την εξέλιξη του ματς, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή η εμπειρία να βρεθούν σε απέναντι πάγκους με τις ξένες ομάδες τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τώρα είχε τύχει στον θεσμό να τεθούν αντιμέτωποι o Παναγιώτης Γκιώνης με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. Η τελευταία αγωνιστική του γκρουπ θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Στο γκρουπ C τώρα η Μπογκόρια φιλοξενεί μεθαύριο για την 5η αγωνιστική τη Ρόσκιλντε από τη Δανία. Η ομάδα του Γκιώνη είναι σε καλή μοίρα βαθμολογικά, καθώς έχει 7 βαθμούς, προπορεύεται μαζί με την επικεφαλής Σααρμπρίκεν και είναι κοντά στην πρόκριση στην τελική 8άδα. Είναι φαβορί στο προσεχές ματς και βρίσκει και σχεδόν αδιάφορη βαθμολογικά τη Ρόσκιλντε, η οποία περιορίζεται στην τελευταία θέση χωρίς νίκη (4 βαθμοί). Η γαλλική Ανζέ, πρώην ομάδα του Γκιώνη, είναι στην 3η θέση με 6 βαθμούς κι ελπίζει για την πρώτη δυάδα. Η Μπογκόρια όμως, θα εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά αν πάρει τη νίκη και την ίδια ώρα χάσει η Ανζέ στην έδρα της από την Σααρμπρίκεν. Το φινάλε του γκρουπ θα γραφτεί στις 7 Δεκεμβρίου.

* Αμέσως μετά την υποχρέωση στο Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται για τον Σγουρόπουλο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή θα βρεθεί στο τέλος της εβδομάδας στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας όπου από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει η μεγάλη ετήσια διοργάνωση.