Ιστιοπλοΐα: Ελληνική παρουσία στο «2018 Winter Series»

Θα τρέξουν οι κορυφαίοι Φινίστες του κόσμου, αρκετοί από τους οποίους έχουν πάρει ήδη μέρος σε προπονητικά καμπ στην Αθήνα. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστεί και ο πρωταθλητής μας Γιάννης Μιτάκης.

Ιστιοπλοΐα: Ελληνική παρουσία στο «2018 Winter Series»

Ξεχωριστή θα είναι η τελετή λήξης του μεγάλου διεθνή αγώνα που θα διοργανώσει για πρώτη φορά η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία σε συνεργασία με το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» από 16 έως 19 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον αγώνα «2018 Winter Series» που αφορά σκάφη της κατηγορίας ΦΙΝΝ και στόχος είναι να γίνει θεσμός. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι θα τρέξουν οι κορυφαίοι Φινίστες του κόσμου, αρκετοί από τους οποίους έχουν πάρει ήδη μέρος σε προπονητικά καμπ στην Αθήνα.

Στην τελετή λήξης, λοιπόν, που θα διεξαχθεί την Δευτέρα στις 7.30 το βράδυ στα γραφεία της ΕΙΟ στις Τζιτζιφιές, θα παρευρεθούν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, πρεσβευτές από τις χώρες των ιστιοπλόων, εκπρόσωποι διάφορων φορέων και ομίλων, καθώς και Ελληνες διεθνείς αθλητές άλλων κλάσεων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τα μεγαθήρια από το εξωτερικό.

Θυμίζουμε ότι σε αυτή την διεθνή διοργάνωση θα λάβουν μέρος ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 Ούγγρος Ζ. Μπέρετς, ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 και χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Σουηδός Μ. Σάλμινεν, ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γάλλος Τζ. Λομπέρ και ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 και 2018 Ολλανδός Π. Ζ. Πόστμα.

Επίσης θα τρέξουν κι άλλοι πασίγνωστοι ιστιοπλόοι, όπως ο Τσέχος Ο. Τέπλι, ο Κροάτης Μ. Μπουγκάριν, ο Νορβηγός Α. Πέτερσεν, ο Τούρκος Α. Καϊνάρ, ο Δανός Γ. Χ. Κρίστενσεν, οι Γερμανοί Μ. Κοχλόπφ, Φ. Κοσουέσκε, ο Κύπριος Π. Ιορδάνου και ο Φινλανδός Ο. Μουχόνεν.

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστεί και ο πρωταθλητής μας Γιάννης Μιτάκης. Συνολικά θα συμμετάσχουν 15 σκάφη, αρκετά από τα οποία έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.