Ξιφασκία: «Χάλκινη», όπως και πέρσι, στο Παγκόσμιο Kύπελλο του Βελγίου η Δώρα Γκουντούρα!

Η Δώρα Γκουντούρα πήρε, όπως και το 2023, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επί Βελγικού εδάφους (Σιντ Νίκλας). 

Ξιφασκία: «Χάλκινη», όπως και πέρσι, στο Παγκόσμιο Kύπελλο του Βελγίου η Δώρα Γκουντούρα!

Με... φόρα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Δώρα Γκουντούρα συνέχισε την παράδοσή να κερδίζει μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης γυναικών του Σιντ Νίκλας κερδίζοντας, όπως και το 2023, το χάλκινο.

Η ξιφομάχος μας ξεκινώντας από το ταμπλό των 64 αντιμετώπισε την Τατιάνα Προκοντκό (Καζακστάν) και επικράτησε άνετα με 15-6.

Στην συνέχεια έπαιξε με την Ρίσα Τακασίμα (Ιαπωνία) και ήταν πάλι καλύτερη με 15-8. Στο ταμπλό των 16 νίκησε την Τατιάνα Ναζλομόβ (ΗΠΑ) με 15-11 και έπειτα την Γιοάνα Ιλίεβα (Βουλγαρία) με 15-12 για να εξασφαλίσει την θέση της στο βάθρο.

Στα ημιτελικά αναμετρήθηκε με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μισάκι Εμούρα (Ιαπωνία) αλλά έμεινε εκτός τελικού, καθώς ηττήθηκε με 15-9.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου εξάλλου έμεινε μακριά από τη διάκριση στην ίδια διοργάνωση.

Στο ταμπλό των 64 έπαιξε με την Ντενίζ Ουνλουντάγκ (Τουρκία) και την κέρδισε με 15-9. Έπειτα όμως κόντρα στην Σιχόμι Φουκουσίμα (Ιαπωνία) δεν κατάφερε να επικρατήσει και αποκλείστηκε με 15-12. Κατέλαβε την 17η θέση στην τελική κατάταξη.