ΠΑΛΗ: Τελικό στο Ευρωπαϊκό (ξανά) ο Κουρουγκλίεφ!

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης και την Κυριακή (18/02) θα διεκδικήσει το δεύτερο διαδοχικό χρυσό του μετάλλιο στα 86 κιλά!

ΠΑΛΗ:  Τελικό στο Ευρωπαϊκό (ξανά) ο  Κουρουγκλίεφ!

Το δεύτερο μετάλλιο εξασφάλισε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βουκουρεστίου!

Την επομένη του χάλκινου μεταλλίου της Μαρίας Πρεβολαράκη, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ προκρίθηκε στον τελικό των 86κ. και την Κυριακή θα θα υπερασπιστεί τον τίτλο του!

Στην εναρκτήρια αναμέτρηση του επιβλήθηκε με τεχνική υπεροχή (10-0) του Ρώσου Μπαγκάεφ, ακολούθως νίκησε, με παρόμοια ευκολία (11-0), τον Σλοβάκο Γκουλάεφ, ενώ στον προημιτελικό χρειάστηκε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό για να καταβάλει, με τεχνική υπεροχή, τον Λετονό Αμιροβς. Στον ημιτελικό, εξάλλου επικράτησε του, Αζέρου, Ντζιόεφ 2-1.

Αν, μάλιστα, σήμερα. καταφέρει να κερδίσει, στη ρουμανική πρωτεύουσα, θα γίνει ο πρώτος αθλητής που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο άθλημα και θα έχει κατακτήσει δυο συνεχόμενα χρυσά ευρωπαΪκά μετάλλια!

Αντίπαλός του στον τελικό, θα είναι o Νάιλς Αζέμ Αμίνε από το Σαν Μαρίνο, ο οποίος κέρδισε τον Τούρκο Οσμάν Γκοτσέν με 8-1 στα σημεία.

Αντίθετα, μετά από σερί χρυσών μεταλλίων, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού.

Το «φαινόμενο» αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ για το χάλκινο στα 79κ. ελεύθερα με τον Γεωργιανό Κεντχάντζε και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-0, λίγο έλειψε να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Μείωσε σε 6-4, αλλά δεν είχε άλλο χρόνο να ολοκληρώσει την ανατροπή κι έτσι κατέληξε 5ος. . Ο Κουγιουμτσίδης είναι σε καλή κατάσταση πάντως και ο πρώτος του στόχος για φέτος, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο.