Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Πλατανιώτη

Η σπουδαία Ευαγγελία Πλατανιώτη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη συγχρονισμένη κολύμβηση. «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα».

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Πλατανιώτη

Mεγάλη διάκριση. Η 29χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα, συγκεντρώνοντας 272.9633 βαθμούς στον τελικό. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης στη χώρα.

Έχοντας ήδη πάρει την πρώτη θέση στον χθεσινό προκριματικό, η Πλατανιώτη όχι απλά επανάλαβε την εξαιρετική εμφάνισή της, αλλά κατάφερε να βελτιώσει τη βαθμολογία της κατά σχεδόν τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην ΕΡΤ: Για το τι νιώθει για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε: "Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα. Είναι κάτι μαγικό, μοναδικό και είμαι συγκινημένη".

Για το ότι είναι το πρώτο χρυσό της σε παγκόσμιο: "Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Πείσμωσα και γι' αυτό ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μου. Ήταν η δύναμή μου".