Βαριά ήττα στη Ρωσία για την Έσλοβ του Σγουρόπουλου

Ήττα χωρίς αντίσταση γνώρισε το μεσημέρι στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου.

Βαριά ήττα στη Ρωσία για την Έσλοβ του Σγουρόπουλου

Για το 4ο γκρουπ και την 3η αγωνιστική της 1ης φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης το σουηδικό κλαμπ έχασε 3-0 από την τοπική Φάκελ και ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο με 1 νίκη και 2 ήττες.

Στη μακρινή Ρωσία άρχισε σήμερα ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Στην πορεία δεν κατάφερε να πάρει ούτε σετ κι έτσι τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν σε απόλυτο βαθμό. Ο Σγουρόπουλος πάντως, έζησε έναν ακόμα αγώνα-εμπειρία, καθώς αντιμετώπισε τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, έναν από τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης.

Στη βαθμολογία η Έσλοβ έχει 4 βαθμούς και είναι στην 3η θέση. Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στην τελική 8άδα της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ οι 3ες θα συνεχίσουν στο E.T.T.U. Cup. Η φιναλίστ του περσινού τελικού Φάκελ Όρενμπουργκ είχε στη σύνθεσή της και τον νεοαποκτηθέντα Κινέζο Γιαν Αν κι αυτό την έκανε ασυναγώνιστη. Έμεινε εκτός ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Ντιμίτρι Οβτσάροφ, όμως παρέμεινε το ίδιο ισχυρή.

Η Έσλοβ από την πλευρά της, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια παρατάχθηκε χωρίς τον Σουηδό αριστερόχειρα Ρόμπερτ Σβένσον και ο 21χρονος αντικαταστάτης του Ζανγκ Φουζού από την Κίνα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ουσιαστικό.

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 283 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας του και συνάντησε τον εξαιρετικό αριστερόχειρα Φρέιτας. Ο Πορτογάλος φιγουράρει στο νούμερο 14 της παγκόσμιας κατάταξης και τα τελευταία χρόνια έχει παίξει κύριο ρόλο στην αισθητή πρόοδο της εθνικής του ομάδας. Ο ίδιος ήταν «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 στο απλό ανδρών και νικητής στο Europe Cup το 2014, ενώ το 2014 πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη γαλλική Ποντουάζ. Με εκείνον πρώτο παίκτη η Πορτογαλία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2014 και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2015. Ο Σγουρόπουλος διεκδίκησε γερά το 1ο σετ ώσπου το έχασε στην παράταση. Στο 3ο σετ προηγήθηκε 5-3, όμως ο Φρέιτας πέρασε το σερβίς του και τα επιθετικά του χτυπήματα και με διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Φάκελ-Έσλοβ 3-0:

Μάρκος Φρέιτας-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (11-9, 11-7, 11-5)

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Τρουλς Μέρεγκαρντ 3-0 (11-8, 11-7, 11-8)

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Ζανγκ Φουζού 3-0 (11-4, 11-5, 11-1).