Γκουντούρα και Γεωργιάδου έκαναν ντεμπούτο με χάλκινα μετάλλια στο Αλγέρι

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου ξεκίνησαν τη νέα αγωνιστική περίοδο με φόρα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 και ανέβηκαν και οι δύο ξανά στο βάθρο.

Γκουντούρα και Γεωργιάδου έκαναν ντεμπούτο με χάλκινα μετάλλια στο Αλγέρι

Συγκεκριμένα, οι δύο Ελληνίδες ανέβηκαν μαζί στο τρίτο σκαλί στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της νέας αγωνιστικής σεζόν που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αλγερίας.

Η Δώρα Γκουντούρα ξεκίνησε τον αγώνα της με νίκη με 15-9 κόντρα στη 18χρονη Βουλγάρα Έμα Νεΐκοβα (FIE No106) και στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά τη Γαλλίδα Σαρλότ Λεμπάκ (FIE No209) με 15-5, την Αμερικανίδα Μάια Τσάμπερλεϊν (ΗΠΑ - FIE No37) με 15-6, την Ιταλίδα Μαρτίνα Κρίσιο (FIE No6) με 15-13 εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Στον ημιτελικό κόντρα στην Γαλλίδα Σάρα Μπαλζέρ (FIE No1) η Γκουντούρα ηττήθηκε με 15-10 και ανέβηκε τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου στον πρώτο της αγώνα ξεπέρασε το εμπόδιο της 18χρονης Αμερικανίδας Λόλα Πόσικ (FIE No113) και στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά την Ιταλίδα Ελοΐζα Πασάρο (FIE No45) με 15-10, τη «χάλκινη» του παγκοσμίου του 2023, Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα (FIE No14), με 15-11 και τη Γαλλίδα Μανόν Απίτι Μπρουνέ (FIE No5) με 15-11 εξασφαλίζοντας κι αυτή θέση στα ημιτελικά. Η Ουκρανή Όλγκα Καρλάν (FIE No8) ήταν τελικά αυτή που έβαλε φρένο στην πορεία της Γεωργιάδου με 15-12 στον ημιτελικό. Όπως και η Γκουντούρα, έτσι και η Γεωργιάδου έκανε κι αυτή ντεμπούτο στη νέα αγωνιστική περίοδο με το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο αθλήτριες δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο Αλγέρι καθώς την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα αγωνιστούν μαζί με την Μαρίνα Παΐζη και την Κλαίρη Μπένου στο ομαδικό της σπάθης γυναικών. Μαζί τους βρίσκονται ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας και ο προπονητής της Γεωργιάδου, Χρήστος Σαΐνης.

Οι θέσεις των Ελληνίδων στο ατομικό:
3. Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
3. Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ)
76. Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια)
95. Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)