Ξένος: «Έζησα ένα όνειρο που είχα από παιδάκι»

Ο Στέφανος Ξένος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε.

Ξένος: «Έζησα ένα όνειρο που είχα από παιδάκι»

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ιστορία του ελληνικού καράτε σημειώθηκε στο 26ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών. Το Σάββατο (28/10) ο Στέφανος Ξένος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής -60kg Kumite, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην αρένα «Παπ Λάζλο», καθώς στον τελικό της κατηγορίας νίκησε 7-1 τον Καϊσάρ Αλπισμπάι από το Καζακστάν.

Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής -60kg Kumite, αμέσως μετά τον θρίαμβό του στην «Παπ Λαζλο» αρένα της Βουδαπέστης, δήλωσε: «Ένα όνειρο μόλις πραγματοποιήθηκε. Εδώ στη Βουδαπέστη έζησα αυτό το όνειρο που είχα από παιδάκι. Πριν από τον μεγάλο τελικό είχα πει ότι δεν φεύγω από εδώ χωρίς το χρυσό! Πράγματι τα καταφέραμε και επιστρέφω έχοντας στη βαλίτσα μου ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω στον αδελφό μου Διονύση. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν, την οικογένειά μου που ήταν εδώ, τους προπονητές μου και την ομοσπονδία μας για τη στήριξη. Έχουν όλοι το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία αυτή. Ευχαριστώ και τους φίλους μου, που ήρθαν μέχρι τη Βουδαπέστη για να μου κάνουν έκπληξη. Νομίζω δεν τους απογοήτευσα!».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Θεόδωρος Σιετής, τόνισε σε δήλωσή του: «Η κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια είναι μία μεγάλη στιγμή για το ελληνικό καράτε και νομίζω γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Επιτυχίες σαν κι αυτή του Στέφανου Ξένου, δείχνουν ότι με τη σωστή και μεθοδική δουλειά, με την αγάπη για το άθλημα, τα πάντα είναι δυνατά. Ένα μεγάλο μπράβο στον Στέφανο, την οικογένειά του, σε όλη την ελληνική αποστολή και πάνω απ΄όλα στους αθλητές μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη Βουδαπέστη. Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ένα "ευχαριστώ" στην ελληνική Πολιτεία για τη στήριξη που μας παρέχει».