Champions League: Συνέτριψε τον δευτεραθλητή Ευρώπης ο Σγουρόπουλος!

Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε την πρώτη του νίκη στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο. 

Champions League: Συνέτριψε τον δευτεραθλητή Ευρώπης ο Σγουρόπουλος!

Η σουηδική Έσλοβ συνέχισε με ήττα στη Γερμανία την προσπάθειά της στο Champions League επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά ο Γιάννης Σγουρόπουλος θα θυμάται πάντοτε τη χτεσινή μέρα. Ο λόγος είναι ότι στο τελικό 3-2 από τη Μιλχάουζεν σημείωσε την παρθενική νίκη του στο κορυφαίο διασυλλογικό κύπελλο κι επιπλέον το έκανε με τρόπο εντυπωσιακό, που ίσως ούτε ο ίδιος φανταζόταν.

Συνέτριψε με 3-0 σετ τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου, ο οποίος μόλις πριν από έναν μήνα κατέκτησε με τρομερές εμφανίσεις το ασημένιο μετάλλιο στο απλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Ελάχιστες ημέρες μετά από την 5η θέση στο απλό των Ολυμπιακών Αγώνων νέων ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων κατέστησε σαφές, μέσα κι από μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, ότι στέκεται ήδη εξαιρετικά και στο υψηλό επίπεδο των ανδρών. Κατά τα άλλα, η αναμέτρηση είχε ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έπειτα από δύο αγωνιστικές Έσλοβ και Μιλχάουζεν ισοβαθμούν τώρα στη 2η θέση του γκρουπ D.

Ο αγώνας έγινε μία βδομάδα μετά από τις υπόλοιπες συναντήσεις της 2ης αγωνιστικής των γκρουπ λόγω της συμμετοχής του Σγουρόπουλου, όπως και του Σουηδού συμπαίκτη του Τρουλς Μέρεγκαρντ, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Μπουένος Άιρες. Ο Ελευσίνιος άσος, που φέτος πραγματοποιεί τις πρώτες εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του, συνεπώς ό,τι και να γινόταν θα έδινε μόνο ένα παιχνίδι. Η ετοιμότητά του γι’ αυτό το ένα ματς ήταν απόλυτη, μάλιστα έδειξε πολύ καλά διαβασμένος για το παιχνίδι του δευτεραθλητή Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο πρώτα σετ τα κατέκτησε με μεγάλη διαφορά. Διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο 3ο σετ και βρήκε τη λύση να τελειώσει γρήγορα… τη δουλειά ακόμα και στις στιγμές που ο Ιονέσκου πίεσε πολύ. Με το απρόσμενο 3-0 σετ έδωσε σ’ εκείνο το σημείο το προβάδισμα στην Έσλοβ με 2-1 και σαφώς με βάση και την κρισιμότητα του αγώνα η νίκη του συγκαταλέγεται στα μεγάλα αποτελέσματα στην έως τώρα καριέρα του. Να προστεθεί ότι ο Ιονέσκου βρίσκεται στο νούμερο 46 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Σγουρόπουλος είναι στο 283.

Τελικά η Μιλχάουζεν, μία γερμανική ομάδα χωρίς …Γερμανούς, κατάφερε να πετύχει την ιστορική πρώτη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αυστριακός Ντάνιελ Χάμπεσον που επικράτησε και στα δύο παιχνίδια του, ενώ στο φινάλε ο Τσέχος Λούμπομιρ Γιάνκαρικ έκαμψε με 3-2 τον Σουηδό Ρόμπερτ Σβένσον.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μιλχάουζεν-Έσλοβ 3-2:

Ντάνιελ Χάμπεσον-Ρόμπερτ Σβένσον 3-1 (12-10, 15-13, 3-11, 11-5)

Λούμπομιρ Γιάνκαρικ-Τρουλς Μέρεγκαρντ 1-3 (11-9, 7-11, 8-11, 6-11)

Οβίντιου Ιονέσκου-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (3-11, 4-11, 9-11)

Χάμπεσον-Μέρεγκαρντ 3-2 (11-2, 5-11, 6-11, 11-3, 11-8)

Γιάνκαρικ-Σβένσον 3-2 (11-5, 11-1, 8-11, 5-11, 11-8)

Από την περασμένη Παρασκευή η επικεφαλής του γκρουπ D Φάκελ Όρενμπουργκ από τη Ρωσία είχε σημειώσει τη δεύτερη νίκη της, με 3-0 στη Γαλλία, κόντρα στην Ενεμπόν. Έφτασε τους 4 βαθμούς και η Έσλοβ με τη Μιλχάουζεν την ακολουθούν στους 3. Η 3η και τελευταία για τον 1ο γύρο των γκρουπ, αγωνιστική, θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή 26 του μήνα θ’ αγωνιστούν οι ομάδες των Ελλήνων πρεσβευτών. Το μεσημέρι η Έσλοβ θ’ αντιμετωπίσει στο Όρενμπουργκ την τοπική ομάδα και το βράδυ η πρωτοπόρος του γκρουπ C, πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη, θα παίξει στη Γαλλία με την Ανζέ.