ΠΣΑΤ: Το Διεθνές Σχολείο στην Αρχαία Ολυμπία

Πλούσια θεματολογία στο Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία (12-14 Οκτωβρίου 2023). Παρουσία και του Ολυμπιακού.

ΠΣΑΤ: Το Διεθνές Σχολείο στην Αρχαία Ολυμπία

Από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2023, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) διοργανώνει και φέτος στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, το 10ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο.

Όπως αναφέρεται στην παρουσίαση του προγράμματος:

«Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα μας, τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Στο πρόγραμμα του τριήμερου περιλαμβάνονται ενότητες με κρίσιμα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
∙ Νέος Αθλητικός Νόμος και Αθλητική Μεταρρύθμιση
∙ Αθλητική Βία: Μορφές - Πρόληψη - Καταστολή
∙ Ολυμπιακοί Αγώνες - Ο ρόλος των ΜΜΕ
∙ Αθλητικός Τουρισμός
∙ Κληρονομιά Ολυμπιακών Αγώνων, Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ΟΑΚΑ, ∙ 2024: οι Αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης θα αναφερθεί στα ηλεκτρονικά μητρώα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (ΜΕΤ και ΜΗΤ) ως εργαλεία ενίσχυσης της διαφάνειας και στήριξης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Τέλος ο Διευθυντής Εταιρικής - Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Γαβαλάς, θα παρουσιάσει την κοινωνική πρωτοβουλία των «ερυθρόλευκων» με θέμα «Ακουστική περιγραφή σε άτομα με οπτική αναπηρία σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο».

Οι εργασίες του 10ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου θα ολοκληρωθούν το πρωί του Σαββάτου με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και βιβλίων συναδέλφων.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 10ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο, μπορούν να το δηλώσουν στο: psatds@gmail.com.