Γιαννόπουλος: «Οι αγώνες θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ελληνική κολύμβηση»

Η Κέρκυρα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων (14/15 ετών) – Εφήβων-Νεανίδων (16/17 ετών) και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (18/19 ετών).

Γιαννόπουλος: «Οι αγώνες θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ελληνική κολύμβηση»

Η σπουδαία διοργάνωση αρχίζει αύριο (29/9) και έχουν δηλώσει συμμετοχή 183 αγόρια και κορίτσια από 24 χώρες.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση του Υγρού Στίβου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) Ηλιακών Κατηγοριών.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται διεθνή διοργάνωση Μεγάλων Αποστάσεων Κολύμβησης, ευρωπαϊκού επιπέδου στη χώρα μας και η Κέρκυρα είναι ο πρώτος τόπος διεξαγωγής της. Είναι άξιο αναφοράς ότι η διοργάνωση αυτή, θα λάβει χώρα στον τόπο του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη.

Το μέλλον του αθλήματος, θα βρεθεί στο πανέμορφο νησί της Κέρκυρας και οι εικόνες των αγώνων θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με τη συνδρομή των φορέων που εμπλέκονται στην διοργάνωση, εγγυώνται μια διοργάνωση με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Όλοι θα είναι δίπλα στις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, αλλά και των συνοδών κάθε αποστολής.

Είμαστε σίγουροι ότι οι αγώνες αυτοί θα αφήσουν σπουδαίο θετικό αποτύπωμα στον αθλητισμό και την κοινωνία της Κέρκυρας, και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ελληνική κολύμβηση γενικότερα.

Εύχομαι καλή επιτυχία με καλές επιδόσεις και ρεκόρ, από τους μετέχοντες αθλητές και αθλήτριες».