Σκοποβολή: Χρυσός ο Χαλκιαδάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαίκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής.

Σκοποβολή: Χρυσός ο Χαλκιαδάκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό τους Σκητ Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπακού πριν από τρεις εβδομάδες, ο Χαλκιαδάκης φάνηκε έτοιμος για τη μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όντας άψογος στον τελικό του Σκητ (60/60) κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Το τέλος του προκριματικού βρήκε τον Χαλκιαδάκη στην κορυφή της κατάταξης έχοντας μόνο μια άστοχη βολή (124/125). Μπήκε στον τελικό στη δεύτερη θέση με τριπλή ισοπαλία.

Η δοκιμασία των τελικών της σκοποβολής απαιτεί αφοσίωση και ψυχραιμία. Ο πιο εύστοχος κερδίζει. Ο Χαλκιαδάκης βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Δεν έχασε ούτε μια βολή. Με άψογη επίδοση στον τελικό, πήρε το χρυσό μετάλλιο και μια ακόμη κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η επιτυχία του Μπάμπη Χαλκιαδάκη, ανέβασε τις συμμετοχές της Ελλάδας στη Σκοποβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στις πέντε. Πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελληνική Σκοποβολή κατακτά πέντε κάρτες συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι σκοπευτές που κατέκτησαν τα εισιτήρια είναι: Άννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη, Εμμανουέλα Κατζουράκη, Ευθύμιος Μίτας και Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης.