Κάλεσμα ενότητας και σωτηρίας του Πανελληνίου Γ.Σ. από πρώην αθλητές του συλλόγου

Κάλεσμα ενότητας και σωτηρίας του Πανελληνίου Γ.Σ. από πρώην αθλητές του συλλόγου

Σε κάλεσμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση, για την σωτηρία του Πανελληνίου Γ.Σ., προχώρησαν πρώην αθλητές αλλά και φίλοι του ιστορικού συλλόγου, ενόψει των εκλογών μεθαύριο Πέμπτη (22/2), για την ανάδειξη νέου αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά, έχουν πλήξει και το αγωνιστικό επίπεδο, εκεί όπου η προσφορά του Πανελληνίου στα αθλητικά δρώμενα της χώρας ξεπερνά κατά πολύ τον έναν αιώνα κι έτσι στην ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Οι παρακάτω πρώην αθλητές και φίλοι του Πανελληνίου ΓΣ δηλώνουμε την κάθοδό μας στις εκλογές της 22ας Φεβρουαρίου διεκδικώντας την συμμετοχή μας στο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου και καλούμε όλα τα μέλη του Πανελληνίου να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας στα κοινά του Συλλόγου μας, ώστε να βγει από το τέλμα και να επανακτήσει την ιστορική του θέση στην πρωτοπορία του Ελληνικού Αθλητισμού.
Όλες και όλοι έχετε μικρή ή μεγάλη γνώση των προβλημάτων του Πανελληνίου: οικονομική δυσπραγία, πτώση του αγωνιστικού επιπέδου των περισσότερων τμημάτων μας, αδυναμία επαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεών μας, αλλά και πολλές λανθασμένες αποφάσεις και χειρισμοί πρόσφατων και παλαιότερων διοικήσεων σχετικά με την οικονομική διαχείριση, την οργάνωση των αθλητικών τμημάτων, αποτυχημένες συγχωνεύσεις (στο μπάσκετ), προσβλητικές συμπεριφορές σε αθλητές, γονείς αθλητών, προπονητές και εργαζόμενους που δυστυχώς προκάλεσαν αρνητική δημοσιότητα για τον Πανελλήνιο.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Κάποιοι από εμάς συμμετείχαμε σε σειρά πρόσφατων διοικήσεων Πρωτοδικείου, αποκτώντας έτσι μια πολύ καλή γνώση των παραπάνω προβλημάτων, από μέσα. Πιστεύουμε ότι μετά την εξάλειψη του υπέρογκου προστίμου της εποχής Κυριακού και την ρύθμιση των χρεών προς εργαζομένους και εταιρείες, ο Πανελλήνιος είναι βιώσιμος. Χρειάζεται όμως ένα ανανεωμένο Δ.Σ. που θα δουλέψει με διαφάνεια, εντιμότητα, λογοδοσία. Που θα δουλέψει εντατικά, ομαδικά, μεθοδικά και συντονισμένα, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις, ρεβανσισμό, δικαστικές προστριβές που φθείρουν και δυσφημούν τον Πανελλήνιο. Ένα Δ.Σ. που θα φέρει πίσω τους παλιούς αθλητές και φίλους που είχαν απογοητευθεί και απομακρυνθεί από τον Σύλλογο, που θα τον μετατρέψει από ένα μικρό κλειστό Σύλλογο των λίγων σε ένα μεγάλο ζωντανό Σύλλογο των πολλών.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν αποκλείουμε συνεργασίες και με άλλα μέλη του Συλλόγου, με τα οποία στο παρελθόν είχαμε διαφωνήσει ή διαφωνούμε ακόμα. Αναγνωρίζουμε ότι μέλη παλαιότερων διοικήσεων έχουν δείξει αγάπη για τον Πανελλήνιο, αποτελεσματικότητα, εμπειρία και διοικητική ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και θεωρούμε ότι έχουν και αυτοί απέναντί μας διάθεση συνεργασίας και θέση στο νέο Δ.Σ. Είχαμε και αρκετές συζητήσεις με παλιούς αθλητές που συμμετείχαν στις διοικήσεις Παπαϊωάννου, με τους οποίους είχαμε διαφωνήσει. Συζητήσεις ειλικρινείς, όπου προσπαθήσαμε να λύσουμε παρεξηγήσεις και να εξηγήσουμε αμοιβαία τις θέσεις μας. Προτείναμε και προς αυτούς τρόπους συνεργασίας, εισπράττοντας δυστυχώς την άρνησή τους.

Την πρωτοβουλία μας στηρίζουν οι παλιοί συναθλητές μας και φίλοι του Συλλόγου: Νίκος Γεωργούσης, Παναγιώτης Λακασάς, Παναγιώτης Καραχάλιος, Αργύρης Νίκας, Σόλων Σανιώτης, Σωτήρης Καραγκιοζίδης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιώργος Παρασκευόπουλος. Σας καλούμε να μας υποστηρίξετε στις εκλογές της 22ας Φεβρουαρίου και να είστε και στο μέλλον κοντά στο Σύλλογο και στη Διοίκησή του».

Τα υποψήφια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι: Αλέξης Αλεξόπουλος, Στέλιος Σφακιανάκης, Μάκης Ταταράκης, Νατάσα Μπαρδοπούλου, Νικολέττα Μπελεχρή, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Λάγαρης, Σπύρος Κουρμούσης, Βασίλης Κοίλιας, Νίκος Κεφάλας, Αλέξης Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Πετρόπουλος, Βασίλης Ανδρεάδης. Το υποψήφιο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής: Περικλής Μανιάτης.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ