Βαλκανικό πρωτάθλημα Α-Γ: Στις θέσεις 5-8 του διπλού μικτού Ρηνιώτης/Παπαδημητρίου

Με το χρυσό μετάλλιο της εθνικής ομάδας ανδρών ν’ αφήνει τη θετική αύρα του και να έχει σκορπίσει χαμόγελα συνεχίστηκε χθες (04/09), στην Αλμπένα της Βουλγαρίας, η αγωνιστική παρουσία των γαλανόλευκων χρωμάτων στο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Βαλκανικό πρωτάθλημα Α-Γ: Στις θέσεις 5-8 του διπλού μικτού Ρηνιώτης/Παπαδημητρίου

Στην τρίτη μέρα της διοργάνωσης άρχισαν τα ατομικά αγωνίσματα, όπου η ελληνική αποστολή επίσης κυνηγά υψηλά πλασαρίσματα και μετάλλια. Ήδη χθες προχώρησε αρκετά το ταμπλό του διπλού μικτού και οι Τάσος Ρηνιώτης/Μαλαματένια Παπαδημητρίου έφτασαν κοντά στην εξασφάλιση μεταλλίου. Μετά από δύο νίκες όμως, δέχτηκαν ανατροπή στο καθοριστικό ματς της 8άδας και μένουν εκτός βάθρου. Στο απλό πέρασαν τη διαδικασία των προκριματικών γκρουπ οι επτά από τους εννέα εκπροσώπους μας. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος προκρίθηκαν ως νικητές των ομίλων τους (είναι δε, στις θέσεις 3-4 των φαβορί), ενώ οι Τάσος Ρηνιώτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αλίκη Κιούφη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ιωάννα Γερασιμάτου προχώρησαν με τη 2η θέση. Αποκλείστηκαν ο Νίκος Αντωνιάδης και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Το ταμπλό αρχίζει σήμερα 05/09, όπως και τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Τετάρτη 06/09.

Στο απλό ανδρών έγιναν 10 προκριματικά γκρουπ. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος ήταν επικεφαλής στο 3ο γκρουπ κι επιβεβαίωσε τις προβλέψεις. Κατέβαλλε τον Βούλγαρο Στέφαν Ντιμιτρόφ και τον Κοσοβάρο Μπλέντι Χατζάρι με 3-0 σετ και πήρε την πρωτιά.

Το ίδιο ακριβώς κατάφερε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος ως 1ο φαβορί στο 4ο γκρουπ. Ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Βούλγαρο Ράντοσλαβ Κότεφ και τον Φατίχ Καραμπαξάκου από το Κόσοβο.

Με τη 2η θέση προχώρησε από το 5ο γκρουπ ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, αν και ταλαιπωρήθηκε από το πρωί με πυρετό. Μετά την ελληνική Α1 είχε και σε διεθνή διοργάνωση «μάχη» με τον Βούλγαρο Πετιό Κράστεφ (επικεφαλής του ομίλου) κι αυτή τη φορά έχασε με 3-2 σετ. Νωρίτερα είχε επιβληθεί 3-0 σετ του Κρέσνικ Μαχμούτι από το Κόσοβο.

Ο Τάσος Ρηνιώτης μπήκε επικεφαλής στο 8ο γκρουπ των 4ων αθλητών. Σημείωσε 2 νίκες-1 ήττα και προκρίθηκε στα νοκ άουτ ως 2ος. Επιβλήθηκε του Τούρκου Ουγκουρτσάν Ντουρσούν με 3-0 σετ, του Βούλγαρου Έρεν Μπέκερ με 3-1 και λύγισε από τον Σέρβο Νικόλα Μαρίνκοβιτς με 3-1 σετ.

Ο Νίκος Αντωνιάδης αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ, είχε δύσκολο έργο και τελικά περιορίστηκε στην 3η θέση. Κάμφθηκε από τον επικεφαλής Ρουμάνο Αντρέι Τομίκα με 3-0 σετ και τον Τούρκο Αλί Αφσίν Γκουλ με 3-1.

Το νοκ άουτ ταμπλό είναι των «32». Οι Κωνσταντινόπουλοι είχαν bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα ο Κωνσταντίνος βρίσκει μπροστά του τον νικητή από τη συνάντηση των Τούρκων Γιλμάζ Τουγκάι-Ζιβέρ Γκουντούζ και ο Γιώργος όποιον επικρατήσει από το ματς Αλί Αφσίν Γκουλ (Τουρκία)-Αλεξάντρου Μανόλε (Ρουμανία).

Ο Χατζηλυγερούδης πέρασε χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο κι αύριο στη 16άδα συναντά τον Βούλγαρο Βλαντιμίρ Πετκόφ. Ο Ρηνιώτης αγωνίζεται στους «32» κόντρα στον Μιχάι Ντουμιτρέσκου από τη Ρουμανία.

Στο απλό γυναικών έγιναν επίσης 10 γκρουπ στην πρώτη φάση. Στο 2ο γκρουπ η Αλίκη Κιούφη πήρε τη 2η προνομιούχο θέση με 1 νίκη-1 ήττα. Έχασε 3-0 σετ από τη Ρουμάνα επικεφαλής Ιοάννα Σινγκεορζάν και νίκησε με το ίδιο σκορ τη Λιρίντονα Ρέχαγ από την Αλβανία.

Στο 3ο γκρουπ κατετάγη επίσης 2η με τον ίδιο απολογισμό η Ιωάννα Γερασιμάτου. Επιβλήθηκε της Εμιρέτα Ισούφι από την Αλβανία με 3-0 σετ και κάμφθηκε με 3-2 και οριακή διαφορά στο 5ο σετ από την Τουρκάλα επικεφαλής Έτσε Χαράκ.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ήταν 1ο φαβορί στο 6ο γκρουπ και προκρίθηκε με τη 2η θέση. Νίκησε 3-0 σετ τη Σαμάντα Αγκόλι από την Αλβανία και ηττήθηκε με 3-0 από τη Σέρβα Ραντμίλα Τόμινιακ.

Στο 10ο και τελευταίο γκρουπ η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα έμεινε 3η σε πολύ δύσκολο όμιλο και αποκλείστηκε, πάντως δεν μπορούσε να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, καθώς είναι άρρωστη εδώ και τρεις ημέρες και αγωνίστηκε με 39 πυρετό. Έχασε με 3-1 σετ από την επικεφαλής Βουλγάρα Καλίνα Χρίστοβα και με 3-0 από τη Ρουμάνα Καμέλια Μιτροφάν.

Ταμπλό των «32» έγινε και στο απλό γυναικών. Η Γερασιμάτου είχε bye στον 1ο γύρο και στον 2ο τίθεται αντιμέτωπη με τη Ρέκα Μπέζεγκ από τη Σερβία. Η Κιούφη συναντά στον 1ο γύρο τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα και η Παπαδημητρίου την επίσης Βουλγάρα Καλίνα Χρίστοβα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ

Στο διπλό μικτό έγινε ταμπλό των «32». Ο Ρηνιώτης με την Παπαδημητρίου προχώρησαν με δύο νίκες κι έφτασαν μέχρι το καθοριστικό ματς για την είσοδο στα μετάλλια. Αρχικά απέκλεισαν τους Έντιν Γκούτιτς/Ένρα Σούμπασιτς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-0 σετ. Στον 2ο γύρο απέκλεισαν με 3-2 σετ τους Βούλγαρους Έρεν Μπεκίρ/Τσβετέλινα Γκεοργκίεβα και μετά, στα προημιτελικά, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την πρόκριση στην 4άδα. Ενώ όμως, προηγήθηκαν 2-0 σετ των Νεμάνια Ντζίλας/Ρέκα Μπέζεγκ από τη Σερβία, στο τέλος λύγισαν με 3-2 κι έχασαν την ευκαιρία για την εξασφάλιση μεταλλίου.

Οι Κ. Κωνσταντινόπουλος/Τσεκούρα ξεπέρασαν αρχικά τους Πετιό Κράστεφ/Μαρία Γιόβκοβα από τη Βουλγαρία με 3-1 σετ και αποκλείστηκαν στον γύρο των «16» από τους Σέρβους Αλέξα Γκάσεφ/Ραντμίλα Τόμινιακ με 3-0.

Ο Χατζηλυγερούδης και η Γερασιμάτου ξεπέρασαν με 3-2 σετ στον 1ο γύρο το εμπόδιο των Νικόλα Μιχαΐλοβιτς/Άνα Ζλορτγκ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη κι έχασαν στη 16άδα από τους Τούρκους Ζιβέρ Γκουντούζ/Οζγκέ Γιλμάζ με 3-1. Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος και η Κιούφη αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο από τους Ματέι Ντουμιτρέσκου/Αντρέα Τέκλας από τη Ρουμανία.

Το διπλό ανδρών έχει ταμπλό των «16» και αρχίζει την Τρίτη 05/09. Οι αφοί Κωνσταντινόπουλοι είναι στη βάση του ταμπλό ως 2ο φαβορί και αντιμετωπίζουν τους Βούλγαρους Ερέν Μπεκίρ/Σόγιαν Σάριεφ. Με ζευγάρι από την ίδια χώρα θα κοντραριστούν και οι Χατζηλυγερούδης/Αντωνιάδης και συγκεκριμένα με τους Στεφάν Ντιμιτρόφ/Ράντοσλαβ Κότεφ.

Ταμπλό των «16» σχηματίστηκε και στο διπλό γυναικών, που επίσης αρχίζει σήμερα. Στον 1ο γύρο οι Γερασιμάτου/Κιούφη αναμετρώνται με τις Ένρα Σούμπασιτς/Σάρα Ράντακ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Σερβία αντίστοιχα. Η Παπαδημητρίου με την Τσεκούρα αντιμετωπίζουν τους Λένε Οσμάνι/Άλμα Μεχμέτι από το Κόσοβο.