Bαλκανικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Χρυσό μετάλλιο για την Εθνική Ανδρών

H Εθνική Ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Βαλκανίων για το 2023.

Bαλκανικό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Χρυσό μετάλλιο για την Εθνική Ανδρών

H εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών είναι πρωταθλήτρια Βαλκανίων για το 2023. Στην Αλμπένα της Βουλγαρίας ολοκλήρωσε αήττητη, νωρίς το βράδυ της Κυριακής (3/9), την εξαιρετική πορεία της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στον τελικό κατέβαλλε τη διοργανώτρια χώρα με 3-1, ενώ νωρίτερα είχε βγει αλώβητη κι από πολύ δύσκολο ημιτελικό κόντρα στην Τουρκία με 3-2. Σημείωσε συνολικά έξι νίκες, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με αθλητές διαφορετικών γενεών και επιστράτευσε και τα στοιχεία της δυνατής ψυχολογίας και του αγωνιστικού πάθους.

Η Ελλάδα δεν εμφανίζει την πρώτη της ομάδα στη διοργάνωση (όπως όλες οι δυνατές χώρες, μια που πλησιάζει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού) κι αυτό προσθέτει αξία στη διάκρισή της και παράλληλα δείχνει το βάθος, που διαθέτει σε ποιότητα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης συγκρότησαν την τριάδα των τελευταίων δύο αγώνων, τη δική τους συμβολή είχαν οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, ενώ στον πάγκο κάθισε ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Ζήκος.

Η εθνική γυναικών τα έδωσε όλα για ν’ ανέβει στο βάθρο των νικητών και δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες. Στον προημιτελικό με τη Σερβία κάμφθηκε με 3-2 και οριακή διαφορά στο τελευταίο ματς, που κρίθηκε στα πέντε σετ. Στη συνέχεια η ομάδα πέτυχε δύο νίκες και κατέλαβε την 5η θέση. Στη σύνθεση είχε τις Αλίκη Κιούφη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου Ιωάννα Γερασιμάτου, Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα και στο κοουτσάρισμα τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Καρύτσα.

Η εθνική ανδρών έφτασε για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού στο χρυσό μετάλλιο. Η πρώτη ήταν το μακρινό 1993 στην Κονστάντζα της Ρουμανίας με τους Ντανιέλ Τσιόκα, Γιάννη Βλοτινό, Γιάννη Κορδούτη και Φάνη Αβραντινή.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ελλάδα-Βουλγαρία 3-1:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Βλαντιμίρ Πετκόφ 3-1 (11-3, 11-5, 10-12, 11-7)

Τάσος Ρηνιώτης-Πετιό Κράστεφ 1-3 (9-11, 9-11, 11-7, 6-11)

Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης-Ράντοσλαβ Κότεφ 3-0 (11-9, 11-9, 11-8)

Κωνσταντινόπουλος-Κράστεφ 3-2 (11-6, 6-11, 13-11, 6-11, 11-6)