Ολυμπιακός: Θρύλος στην Ευρώπη!

Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός με οκτώ «ερυθρόλευκα» τμήματα συμμετέχουν σε κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ολυμπιακός: Θρύλος στην Ευρώπη!

Μεγάλες και ιστορικές στιγμές ζει ο Ολυμπιακός. Ο σύλλογος του Πειραιά μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει οκτώ τμήματα τα οποία συμμετέχουν σε κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πρόκριση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ στην Πολωνία στους ομίλους της Euroleague και η συμμετοχή της ανδρικής ομάδας χάντμπολ στο EHF Cup ήρθαν να πλαισιώσουν τις ευρωπαϊκές συμμετοχές σε μπάσκετ ανδρών, πόλο ανδρών και γυναικών, βόλεϊ ανδρών και γυναικών, και φυσικά του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι μια ομάδα με τόσα ανταγωνιστικά τμήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο απαντάται πολύ σπανία στον αθλητισμό, ενώ είναι κάτι παραπάνω από αξιοθαύμαστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Αναλυτικά τα τμήματα του Ολυμπιακού που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

Ποδόσφαιρο: Η ανδρική ομάδα συμμετέχει στη φάση των ομίλων Europa League, έχοντας ήδη δώσει δύο αγώνες κόντρα σε Μπέτις και Μίλαν.

Μπάσκετ Ανδρών: Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ συμμετέχει στην EuroLeague, διοργάνωση που έχει κατακτήσει τρεις φορές, με υψηλούς στόχους.

Μπάσκετ Γυναικών: Οι «ερυθρόλευκες» προκρίθηκαν στους ομίλους της Euroleague, μετά από νίκη- πρόκριση στην Κρακοβία κόντρα στη Βίσλα (46-47)

Βόλεϊ Ανδρών: Η ανδρική ομάδα βόλεϊ θα συμμετάσχει στο CEV Cup. Πέρσι ήταν φιναλίστ στο Challenge Cup.

Βόλεϊ Γυναικών: Η γυναικεία ομάδα θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Challenge Cup.

Πόλο Ανδρών: Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο Champions League, την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, την οποία κατέκτησε πέρσι.

Πόλο Γυναικών: Η γυναικεία ομάδα πόλο θα συμμετάσχει στην EuroLeague, την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Χάντμπολ: Οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα συμμετάσχουν στο EHF Cup.