1ο Aquatic Hub: Με εξαιρετική επιτυχία η πρεμιέρα στην Ελαφόνησο

Με επιτυχία έγινε στην Ελαφόνησο η έναρξη του προγράμματος 1ο Aquatic Hub που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Sport 2022-2024 του Άξονα “Συμπράξεις Συνεργασίας”.

1ο Aquatic Hub: Με εξαιρετική επιτυχία η πρεμιέρα στην Ελαφόνησο

Στο διακρατικό συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) και η εταιρεία ψηφιακής εκπαίδευσης Quality & Reliability LTD από την Κύπρο.

Ο στόχος του έργου είναι να προσφέρει ένα σύνολο δραστηριοτήτων που αφορούν την κολύμβηση, το water polo, την καλλιτεχνική κολύμβηση και την ασφάλεια στο νερό, ειδικά για παιδιά και εφήβους που κατοικούν στην Ελαφόνησο και δεν έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες στο νερό.

Οι προπονήσεις, πραγματοποιήθηκαν στην παραλία Κοντογόνι και έγιναν υπό την επίβλεψη της Ολυμπιονίκου της Υδατοσφαίρισης Γεωργίας Ελληνάκη και του Ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης Αλέξανδρου Νικολόπουλου.

Η Δήμαρχος του νησιού κ. Έφη Λιάρου και σύσσωμη η κοινότητα του νησιού, βοήθησαν στις προσπάθειες των διοργανωτών ώστε να τοποθετηθεί ένα εξειδικευμένο τερέν μέσα στο θαλάσσιο περιβάλλον που ουσιαστικά δημιουργεί έναν ελεγχόμενο αθλητικό χώρο προπόνησης για τα παιδιά. Το τερέν δημιουργήθηκε από ελληνική εταιρεία με υπεύθυνο τον κ. Νίκο Κανελλόπουλο.

Στα πλαίσια του Aquatic Hub εφαρμόστηκαν ακόμα και εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάπτυξη θεωρητικών γνώσεων στα παιδιά που κατοικούν στην Ελαφόνησο, σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στο νερό για την αποφυγή μη-μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως ο διαβήτης.

Επιπλέον, υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών”, προκειμένου να ενισχυθούν οι επαγγελματίες του Υγρού Στίβου με νέες δεξιότητες σχετικά με τη διαχείριση των Aquatic Hubs σε απομακρυσμένες περιοχές.

Υπεύθυνοι υλοποίησης του έργου είναι οι: Στέφανος Αυγουλέας (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ), Γιώργος Χριστοφοράτος (Διευθυντής ΚΟΕ), Δρ. Δανάη Βαρβέρη, Δρ. Αλέξανδρος Νικολόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το έργο, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του έργου, καθώς και τις σελίδες στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.\

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Επίσημος Ιστότοπος του Έργου: www.aquatichubs.eu

Facebook: Aquatic Hubs

Instagram: @aquatichubs

Πηγή: koe..org.gr