Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής: Επιστροφή με χαμόγελα από το Μπακού

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι θριαμβευτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής: Επιστροφή με χαμόγελα από το Μπακού

Εντυπωσιακή υποδοχή επιφυλάχθηκε για την Εθνική Ομάδα του Σκητ κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από πλευράς της Κυβέρνησης στην υποδοχή ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς, ενώ την ΣΚΟΕ εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Παπαγεωργίου, τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Κυπριώτη, Ιωάννης Τζανάκος και Γιώργος Καφάτος (με αρμοδιότητες Πήλινου Στόχου), όπως επίσης και η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Άγη Κασούμη. Παρών επίσης και ο Δήμαρχος Ωρωπού – λόγω εντοπιότητας του Μάκη Μίτα – Γεώργιος Γιασημάκης.

Στη διάρκεια της άφιξης (21/8) η Εθνική Ομάδα του Σκητ, αποτελούμενη από τους αθλητές Μάκη Μίτα, Έμμα Κατζουράκη, Νίκο Μαυρομμάτη και Μπάμπη Χαλκιαδάκη, την ψυχή της ομάδας - από τεχνική άποψης - Γιώργο Σαλαβαντάκη, καταχειροκροτήθηκε.

Δίκαια από κάθε άποψη. Τρία μετάλλια και δύο εισιτήρια για το «Παρίσι 2024» κατέκτησαν για την Ελλάδα. Ένα χρυσό (και κάρτα 2024) ο Μάκης Μίτας, ένα ασημένιο, με πανελλήνιο ρεκόρ, η ομάδα του σκητ ανδρών (Μίτας, Χαλκιαδάκης, Μαυρομμάτης) και ένα χάλκινο (και κάρτα 2024) η Έμμα Κατζουράκη στο Σκητ Γυναικών.

Σε πελάγη ευτυχίας ο Γιώργος Σαλαβαντάκης δικαιωμένος για τις επιλογές και τους κόπους των τελευταίων χρόνων. Η δημοσιότητα των επιτυχιών συνέβαλε ώστε να χειροκροτούν την Εθνική μας όχι μόνο όσοι πήγαν για να τους υποδεχθούν, αλλά και όσοι βρίσκονταν στο αεροδρόμιο. Άλλωστε η θέα του εθνόσημου δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Έλληνες.