Με μισή ομάδα στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών, ας όψονται οι αμέλειες...

H Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών είχε αρχικά ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος έξι αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ασγκαμπάτ του Τουρκμενιστάν (και όχι Ουζμπεκιστάν όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της ΕΟΑΒ) ωστόσο τελικά θα ταξιδέψουν μόνον τρεις.

Με μισή ομάδα στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών, ας όψονται οι αμέλειες...

Ο λόγος είναι ότι οι: Δημήτρης Γεωργούλης, Γιώργος Μαρκούλας και Κωνσταντίνα Μπεντέλη δεν είχαν συμπληρώσει εγκαίρως τα wherabouts.

Η ΕΟΑΒ είχε στείλει επιστολή στις 17/07 στους αθλητές προκειμένου να τους ενημερώσει για τους ισχύοντες κανονισμούς, ωστόσο δεν φρόντισε να τους υπενθυμίσει λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας να προχωρήσουν στη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της μισής εθνικής ομάδας.

Το «fosonline.gr» επικοινώνησε με τον Γιώργο Μαρκούλα ο οποίος τόνισε: «Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας. Την πάτησα κι εγώ που κάνω τόσα χρόνια πρωταθλητισμό και ο λόγος είναι ότι παλιότερα οφείλαμε να συμπληρώνουμε τη φόρμα δύο μήνες πριν από μεγάλες διοργανώσεις, ενώ πλέον οφείλουμε να το κάνουμε τρεις μήνες πριν. Από τους 280 αθλητές που είχαν δηλωθεί φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι 50 είναι εκτός γι αυτό το λόγο...

Η ΕΟΑΒ με επιστολή της είχε ενημερώσει τους αθλητές στις 17/07/2018 σχετικά, όμως δεν προχώρησαν σε κάποια υπενθύμιση, με αποτέλεσμα όταν έκανα τη δήλωση στις 29 Αυγούστου να ενημερωθώ από το σύστημα ότι είμαι εκπρόθεσμος κατά έναν μήνα.Δεν έγινε και τίποτα, αφού δεν χάνουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αγωνιστούμε σε δύο μήνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα.

Ιδανικό θα ήταν να είχαν στείλει κάποια υπενθύμιση από την ομοσπονδία, αλλά δεν έγινε και την πατήσαμε...»

Θεωρητικά στη φόρμα αυτή των wherabouts έχουν πρόσβαση μόνον οι αθλητές. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι επειδή οι αθλητές είναι απορροφημένοι-αφηρημένοι από την εξαντλητική προπόνηση, με αποτέλεσμα να αμελούν εντελώς ή να μην συμπληρώνουν επιμελώς τη φόρμα, να δίνουν πρόσβαση στους προπονητές τους, οι οποίοι φροντίζουν ώστε να είναι όλα εντάξει.Ακόμα όμως και όταν δεν συμβαίνει αυτό, είναι βέβαιο ότι κάθε εθνικός προπονητής που σέβεται τον εαυτό του και τους αθλητές, φροντίζει να τους υπενθυμίζει εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους.