Καλλίνικος Κρεάνγκα: Επιστρέφει στην Α1 με τον Άρη Νίκαιας μετά από 28 χρόνια

Στην Α1 κατηγορία της Ελλάδας με τον Άρη Νίκαιας αναμένεται να επιστρέψει ο Καλλίνικος Κρεάνγκα μετά από 28 χρόνια.

Καλλίνικος Κρεάνγκα: Επιστρέφει στην Α1 με τον Άρη Νίκαιας μετά από 28 χρόνια

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη Νίκαιας επιστρέφει ο εκ των κορυφαίων στην επιτραπέζια αντισφαίριση στη χώρα μας, Καλλίνικος Κρεάνγκα.

Μάλιστα αναμένεται να επιστρέψει στην Α1 κατηγορία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α μετά από 28 χρόνια συνεχώς παρουσίας στο κορυφαίο επίπεδο στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ήταν καλοκαίρι του 1995 όταν άφησε τον πρωταθλητή Α.Κ. Ζωγράφου (το σωματείο, στο οποίο είχε κάνει δελτίο όταν ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρουμανία) για ν’ αρχίσει την τεράστια διεθνή καριέρα του με πρώτο σταθμό την Αυστρία.

Παράλληλα, ποιότητα στο πρωτάθλημα θα προσθέσουν κι άλλοι κορυφαίοι διεθνείς μας, απλά δεν αναφέρονται στο πρακτικό των μεταγραφών της ομοσπονδίας επειδή μένουν στην ίδια ομάδα: Δεν θα έχουν φέτος δέσμευση από τις χώρες των ξένων σωματείων τους και θα μπορούν να ενισχύσουν στην Α1 ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις ξένων παικτών, έφτασε η στιγμή όπου το ελληνικό πρωτάθλημα θα υποδεχτεί για πρώτη φορά δύο πρωταθλητές Ευρώπης του απλού ανδρών! Στο πρακτικό των πρώτων μεταγραφών της χρονιάς, που ανακοίνωσε σήμερα 28/07 η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., υπάρχουν τα τρανταχτά ονόματα του Ντιμίτρι Οβτσάροφ και του Εμμανουέλ Λεμπεσόν!

Ο Γερμανός Οβτσάροφ είναι, μεταξύ άλλων, δις πρωταθλητής Ευρώπης του αγωνίσματος, ρέκορντμαν ολυμπιακών μεταλλίων με έξι, κάτοχος τίτλου σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Έκανε δελτίο στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και είναι ο σπουδαιότερος αθλητής, που έρχεται στην ελληνική Α1.

Ο Γάλλος Λεμπεσόν, πρωταθλητής του απλού στη «γηραιά» ήπειρο το 2016 και νικητής του διπλού μικτού το 2022, θα συνεργαστεί με τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό. Αμφότεροι είναι γεννημένοι το 1988.