Τεχνική Κολύμβηση: Αποθεωτική υποδοχή για τη φορτωμένη με ευρωπαϊκά μετάλλια ελληνική αποστολή

Με την εντυπωσιακή συγκομιδή των 11 μεταλλίων (1 χρυσό, 6 ασημένια και 4 χάλκινα) στις αποσκευές, αλλά και άλλα καλά πλασαρίσματα σε τελικούς, επέστρεψε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών στο Γκόντολο της Ουγγαρίας.

Τεχνική Κολύμβηση: Αποθεωτική υποδοχή για τη φορτωμένη με ευρωπαϊκά μετάλλια ελληνική αποστολή

Τους αθλητές και τις αθλήτριες με τα μετάλλια στο στήθος, αλλά και τους προπονητές τους και τους συνοδούς υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, συγγενείς, φίλοι και οπαδοί του αθλήματος. Η αποστολή γνώρισε την αποθέωση με την άφιξή της, με χειροκροτήματα, συνθήματα, κόρνες και ανθοδέσμες.

Στην αποστολή μετείχαν:

Καλτσουκαλάς Γιώργος, Αρμουτσής Μάριος, Καλφίδης Ηλίας, Παναγιωτίδης Γιώργος, Μυλωνάκης Αναστάσιος, Τσιάβος Κωνσταντίνος, Καρατσιβή Αθανασία, Τσιγκόϊα Βασιλεία, Τελιούση Ιφιγένεια, Καπέρδα Γιολάντα, Περάκη Γεωργία, Παντελόγλου Λυδία, Παπάζογλου Μαρία. Μαζί τους Προπονητές τους οι, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης (Ομοσπονδιακός τεχνικός) και Κλεάνθης Λιάπης (Γλαύκος Περιστερίου), ενώ Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Ηλίας Ξιάρχος, Μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, Έφορος Τεχνικής Κολύμβησης και Ταμίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, που συνόδεψε την αποστολή, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Με μια ανανεωμένη ομάδα, στην οποία από τα 13 μέλη, τα 7 εντάχθηκαν για πρώτη φορά στη δυναμή της φέτος και εκ των οποίων τα 4 ήταν αθλητές της κατηγορίας Νέων / Νεανίδων, καταφέραμε να κατακτήσουμε συνολικά 11 μετάλλια ( 1Χρ.-6Ασημ.-4Χάλ.). Η αποτύπωση της δυναμικής του αθλήματός μας, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας, πηγάζει από τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από τα σωματεία μας, τόσο σε επίπεδο βάσης, όσο και σε επίπεδο υψηλού πρωταθλητισμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους αθλητές και τους προπονητές τους, για την άψογη προετοιμασία τους για τον συγκεκριμένο αγώνα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου για τη συγκεκριμένη αποστολή, προπονητή του Γλαύκου Περιστερίου Λιάπη Κλεάνθη.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω, ότι η αγωνιστική δραστηριότητα του αθλήματός μας δεν τελειώνει εδώ, καθώς την αμέσως ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης (27-30/7) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών και στη συνέχεια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water Τεχνικής, 31/7-2/8, στην Καλαμαριά (πλαζ Αρετσούς)».