Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης: Φινάλε με τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα

Φινάλε με τέσσερα ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης: Φινάλε με τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα

Τέσσερα ακόμη μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους τελικούς στους τελικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών, στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, από τα οποία τα τρία ασημένια και τα άλλα ένα χάλκινο.

Έτσι η ελληνική αποστολή φεύγει από τη διοργάνωση με την εξαιρετική συνολική συγκομιδή των 11 μεταλλίων (1 χρυσό, 6 ασημένια και τέσσερα χάλκινα), αλλά και με άλλα πολύ καλά πλασαρίσματα.

Οι τέσσερις που ανέβηκαν βάθρο των νικητών του Ευρωπαϊκού το Σάββατο (22/7), στο φινάλε των αγώνων είναι:

Η Αθανασία Καρατσιβή, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 800 μ. επιφάνεια Γυναικών με 7:02.43. Η Καρατσιβή ήταν μεγάλη πρωταγωνίστρια σε όλη τη διάρκεια των αγώνων (με τρία ασημένια μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα συνολικά).

Ο Γιώργος Παναγιωτίδης, επίσης φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, καθώς τερμάτισε δεύτερος στον τελικό των 50 μ. άπνοια Ανδρών με επίδοση 14.53.

Η Εθνική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. επιφάνεια Ανδρών με τους Αναστάσιο Μυλωνάκη, Γιώργο Παναγιωτίδη, Μάριο Αρμουτσή και Γιώργο Καλτσουκαλά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 2:23.13.

Στα 50 άπνοια Ανδρών, εξάλλου, ο Γιώργος Καλτσουκαλάς πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 14.61 (επίσης από τους πρωταγωνιστές με τέσσερα μετάλλια συνολικά, δύο χάλκινα σε ατομικά και δύο ασημένια σε ομαδικά αγωνίσματα).

Στα άλλα πλασαρίσματα της τελευταίας ημέρας, στα 800 μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Ηλίας Καλφίδης ήταν 7ος με 6:38.07 και ο Μάριος Αρμουτσής 10ος 6:44.47.