Πάλη: Ο Κουρουγκλίεβ πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην Ουγγαρία

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 86 κιλών της ελευθέρας πάλης στο World Series στην Ουγγαρία.

Πάλη: Ο Κουρουγκλίεβ πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην Ουγγαρία

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το εθνόσημο στο στήθος. Για δεύτερη μεγάλη διοργάνωση ανέβηκε στο βάθρο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 86κ. της ελευθέρας στο World Series της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την ονομασία Polyák Imre & Varga János Memorial που διεξάγεται στην Ουγγαρία.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, που σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην πρόσφατη κορυφαία διοργάνωση της «γηραιάς Ηπείρου», έχασε στον τελικό από τον Μάιλς Ναζίμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με 3-2. Ο αντίπαλός του, που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προηγήθηκε 1-0, όμως ο Κουρουγκλίεβ απάντησε. Στη συνέχεια φάνηκε να αντιμετωπίζει ενόχληση στο πόδι με τον Αμινέ να παίρνει το προβάδισμα με 3-1. Ο Κουρουγκλίεβ μείωσε σε 3-2, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Στο τουρνουά ο Κουρουγκλιεβ ξεκίνησε με δυο νίκες! Αρχικά επικράτησε με 6-2 του Αμερικανού Χέιλ και στη συνέχεια νίκησε με τεχνική υπέροχη τον Κινεζο Γκανγκ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με χαρακτηριστική άνεση επικράτησε στη συνέχεια με 5-0 του Γεωργιανού Γκαφριντασβίλι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του World Series. Στον τελικό του World Series ο Νταουρέν Κουρoυγκλίεβ. Στη συνέχεια νίκησε με 6-3 και τον Γάλλο Μαγκαμάντοφ και πέρασε στον τελικό.

Τα World Series, που έβαλε φέτος η Παγκόσμια Ομοσπονδία στο καλεντάρι, δίνουν πολύτιμους βαθμούς και στο ράκινγκ λιστ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν τους καλύτερους παλαιστές. Οι αγώνες αυτοί είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Κουρουγκλίεβ που ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα δοθούν οι πρώτες Ολυμπιακές προκρίσεις.