Μπότσια: Η Παπαδοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Μπότσια.

Μπότσια: Η Παπαδοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων

Το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό BC3 κατέκτησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων Μπότσια (2023 World Boccia Youth Championships), που διεξάγεται στην πόλη Πόβοα ντε Βαρζίμ, της Βόρειας Πορτογαλίας (8-14/7).

Ο δρόμος προς το χρυσό

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με Ramp Operator τον Γιώργο Παπαδόπουλο, αγωνίστηκε στο σημερινό (12/7) τελικό της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισε τη Βραζιλιάνα Λουίζα Ντα Σίλβα και επικράτησε με 6-1, για να φθάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παπαδοπούλου είχε νικήσει τη Βραζιλιάνα με 9-0 στα παιχνίδια του Β’ Ομίλου.

Στον ημιτελικό νίκησε τη Γιαν Τζια Γι από τη Σιγκαπούρη και σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που κρίθηκε στην τελευταία μπαλιά νίκησε με 3-2 και έτσι προκρίθηκε στον τελικό.

Η Παπαδοπούλου ήταν πρώτη στον όμιλό της, τον Β’, καθώς πέτυχε δύο νίκες. Επικράτησε της Άννας Λάουρα Φερρέιρα από την Πορτογαλία με 7-3, στη συνέχεια όπως ήδη αναφέραμε, της Βραζιλιάνας Λουίζα Ντα Σίλβα με 9-0 πέρασε στα ημιτελικά.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιαν Τζια Γι από τη Σιγκαπούρη, που επικράτησε στο «μικρό» τελικό της Χο Γιαν Τσαν από το Χονγκ Κονγκ με 5-2.

Οι Μακρής και Λιόντος

Ο Αιμίλιος Μακρής στο ατομικό BC2, μπήκε στη διοργάνωση με ήττα, από τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα με 9-1, αλλά στη συνέχεια νίκησε τον Πορτογάλο Ενρίκε Κοέλο με 4-1. Στο τρίτο παιχνίδι του Α’ Ομίλου ηττήθηκε από τον Καναδό Ολιβιέρ Ρόι με 7-3, κατετάγη 3ος και δεν συνέχισε στα ημιτελικά.

Ο Θόδωρος Λιόντος, στο ατομικό BC1 δεν κατάφερε να πάρει νίκη, στα παιχνίδια του Β’ Ομίλου ηττήθηκε από τον Ιγκόρ Μπαρομπόσκιν, από τη Βραζιλία με 14-0 και με 4-2, από τον Νικήτα Προκοπένκο (Ισραήλ) και δεν πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.