Την 3η θέση στο διπλό μικτό U19 η Παπαδημητρίου στο Youth Star Contender του Περού

Θετικό αποτέλεσμα στο διπλό μικτό της ηλικιακής κατηγορίας Under 19 είχε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο World Table Tennis Youth Star Contender του Περού, που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 25/06 στη Λίμα.

Την 3η θέση στο διπλό μικτό U19 η Παπαδημητρίου στο Youth Star Contender του Περού

Στο πρώτο από τα δύο συνεχόμενα τουρνουά στη Λατινική Αμερική, που έκλεισε ν’ αγωνιστεί, η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας κατέκτησε την 3η θέση στο μικτό με συμπαίκτη τον Σλοβάκο Σάμουελ Άρπας. Τα Star είναι η υψηλότερη βαθμίδα στα WTT Youth Contender, έχουν όλα τα ατομικά αγωνίσματα με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και το ελληνοσλοβακικό δίδυμο προχώρησε ως 2ο φαβορί του ταμπλό. Μπορούσε μάλιστα, να φτάσει και στον τελικό πριν ηττηθεί στα πέντε σετ. Στο απλό U19 του δυνατού τουρνουά η Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στη φάση των γκρουπ, ενώ στο διπλό νεανίδων συνεργάστηκε με την Τζούλια Λεάλ από την Πορτογαλία και πλασαρίστηκαν στις θέσεις 5-8. Σε ένα ακόμα διεθνές τουρνουά είχε στο κοουτσάρισμα τον Θεσσαλονικιό προπονητή Ανέστη Καριοφυλλίδη και μαζί θα είναι την ερχόμενη βδομάδα και στο Youth Contender της Βραζιλίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Στη Λίμα η αριστερόχειρας διεθνής μας άρχισε τους αγώνες της τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/06 σε ώρες Ελλάδας. Με τον Άρπας είχαν bye στον γύρο των «16» και στα προημιτελικά απέκλεισαν με 3-0 σετ τους Πάουλ Ιγνάθιο Πόνσε Σεντένο/Μπετρίς Φιορέ από το Εκουαδόρ και τη Βραζιλία αντίστοιχα (12-10, 11-4, 11-8).

Καλά συνεργάστηκαν και στα ημιτελικά, όπου είχαν γερή αναμέτρηση με τους Στίβεν Μορένο/Λι Σεουνγκχούν (Κορέα/Πουέρτο Ρίκο). Προηγήθηκαν με 1-0 και 2-1 σετ, αλλά στο τέλος κάμφθηκαν με 3-2 και αποκλείστηκαν (11-7, 6-11, 11-6, 6-11, 6-11).

Το απλό αθλητριών Under 19 έκανε έναρξη το βράδυ του Σαββάτου σε δικές μας ώρες. Μετείχαν 28 αθλήτριες και χωρίστηκαν σε 8 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου (νούμερο 16 στο αγώνισμα) κληρώθηκε από τη 2η σειρά στο 2ο γκρουπ και αντιμετώπισε αρχικά την Ινδή Γιασασβίνι Γκιορπάντε (επικεφαλής). Γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (8-11, 6-11, 9-11) κι έτσι ο αγώνας με την Κριστάλ Μελέντεζ από το Πουέρτο Ρίκο (Νο 19), ξημερώματα Κυριακής για ώρες Ελλάδας ήταν καθοριστικός για την προνομιούχο 2η θέση. Η 19χρονη διεθνής μας δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό απέναντι σε αθλήτρια με πιεστικό σερβίς και κάπως περίεργο παιχνίδι, έχασε 3-0 και αποκλείστηκε από το ταμπλό ως 3η του γκρουπ (7-11, 5-11, 6-11).

Αργότερα αγωνίστηκε και στο διπλό νεανίδων με συμπαίκτρια την Τζούλια Λεάλ από την Πορτογαλία. Αφού είχαν bye στον γύρο των «16» αποκλείστηκαν στα προημιτελικά με 3-0 σετ από τις Κορεάτισσες Παρκ Γκαγέον/Τσόι Γεσέο (9-11, 5-11, 5-11).