Τεχνική Κολύμβηση: Φινάλε στο Παγκόσμιο με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο

Τρία μετάλλια (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο) για την Ελλάδα στο φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων/Νεανίδων.

Τεχνική Κολύμβηση: Φινάλε στο Παγκόσμιο με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών μας στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων, στο Κάιρο, το Σάββατο (24/6) το βράδυ.

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε άλλα τρία μετάλλια, στους τελικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας, από τα οποία ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο και ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με την εντυπωσιακή συγκομιδή των 14 μεταλλίων, από τα οποία 6 χρυσά, 6 ασημένια και 2 χάλκινα, που εγγυάται λαμπρό μέλλον για το άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Σάββατο καταρρίφθηκαν, εξάλλου, και δύο ακόμα πανελλήνια ρεκόρ κατηγοριών (το ένα διπλό).

Στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου με χρυσό μετάλλιο στο στήθος, ανέβηκε η Ελένη Καλφίδου, στα 800 μ. επιφάνεια κοριτσιών, με επίδοση 7:07.12, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και Κορασίδων.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Νέων, με τους Νίκο Μαυρομμάτη - Παναγιώτη Ελευθεριάδη - Σωκράτη Ζέρντη - Αθανάσιο Μιχαηλίδη, με χρόνο 2:29.23.

Το χάλκινο, μετάλλιο, εξάλλου, πήρε η Εθνική Ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Νεανίδων, με τις Ιφιγένεια Τελιούση, Γεωργία Περάκη, Ελένη Καλφίδου, Μαρία Ηλιάκη, με επίδοση 2:49.88, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.

Στην άλλη ελληνική συμμετοχή σε τελικό της τέταρτης μέρας: 50 άπνοια αγοριών: Αθανάσιος Μιχαηλίδης 6ος με 15.51.

Στα 800 επιφάνεια αγοριών, εξάλλου, ο Αθανάσιος Θεοδωρίδης ήταν στη γενική κατάταξη 10ος με 6:49.64, ενώ στα 800 επιφάνεια κοριτσιών, η Σοφία Αναστασία Τσιάνου κατατάχθηκε, τελικά, 13η με 7:33.21.