Σιλέσια 2023: Στην 11η θέση η Σκαρβέλη, το πάλεψε η Μαγκούλια

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν κατάφερε να βγάλει την επίδοση που έψαχνε και κατέλαβε την 11η θέση στη σφυροβολία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας. Η έμπειρη σφυροβόλος πέτυχε 65,07μ. στην πρώτη της προσπάθεια, που ήταν και η μόνη έγκυρη στο σημερινό αγώνα. 

Σιλέσια 2023: Στην 11η θέση η Σκαρβέλη, το πάλεψε η Μαγκούλια

«Έχω κάνει πολλές αλλαγές φέτος στο κομμάτι της τεχνικής μου. Δε βγήκε σήμερα αυτό που θα ήθελα και θα μπορούσα. Η τρίτη βολή ήταν καλή και ίσως ήταν ικανή να μου δώσει το δικαίωμα να συνεχίσω στον αγώνα. Θα μείνω στην Ελλάδα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα επιστρέψω στις ΗΠΑ. Ο στόχος της χρονιάς παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε η αθλήτρια.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Σάρα Φαντίν με 73,26 μ. και νέο φετινό ρεκόρ, ενώ δεύτερη με 72,34μ. ήταν η Φιλανδή Σίγια Κόνσονεν και τρίτη η Πολωνή Μαρβίνα Κόρπον με 71,18 μέτρα.

Η Μαρία Μαγκούλια εκπροσώπησε τη χώρα μας στη σφαιροβολία των γυναικών και με βολή στα 15,13μ. στην πρώτη της προσπάθεια κατέλαβε την 14η θέση. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της αθλήτριας στη διοργάνωση.

«Ξεκίνησα καλά τον αγώνα μου, ωστόσο στη συνέχεια είχα το μυαλό μου να κυνηγήσω τα μέτρα και χάλασα την τεχνική. Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα, καθώς για πρώτη φορά μετείχα σε ανάλογη διοργάνωση», είπε η αθλήτρια.