Το «ευχαριστώ» της Κίνας στην ΕΟΕ

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, προσκάλεσε στην Πρεσβευτική οικία τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη, για να τους μεταφέρει τις ευχαριστίες της Κίνας για όσα έκανε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».  

Το «ευχαριστώ» της Κίνας στην ΕΟΕ

Ο Πρέσβης επισήμανε την άψογη οργάνωση των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, αλλά και την εν γένει συνεργασία από την εποχή της διοργάνωσης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008».

Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τρόποι να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών σε αθλητικό επίπεδο, ενόψει και της διοργάνωσης, τον Ιούλιο, των Παγκόσμιων Πανεπιστημιακών Αγώνων στην πόλη Τσενγκντού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο ταμίας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος, o πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκος Ιατρού, το μέλος της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης και ο πρώην Τελετάρχης των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Κώστας Πανταζής.