Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Αποκλεισμός για την Τόλιου

Αποκλείστηκε η Κατερίνα Τόλιου (νο 175 στον κόσμο) στον 1ο γύρο του απλού γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντουρμπάν, χάνοντας (21/5) με 4-2 σετ  (11-8, 5-11, 6-11, 11-8, 2-11, 2-11) από τη Λι Γιου Τζουν (νο 81) από την Ταϊπέι και καθώς το σύστημα διεξαγωγής είναι νοκ άουτ ολοκληρώθηκε άμεσα η αγωνιστική παρουσία της στη Νότια Αφρική. 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Αποκλεισμός για την Τόλιου

Η έμπειρη πρωταθλήτριά μας ήταν απόλυτα ανταγωνιστική από την αρχή κι έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε αθλήτρια, που είναι σχεδόν 100 θέσεις ψηλότερα στον πίνακα αξιολόγησης.

Προηγήθηκε στο σκορ, αργότερα ισοφάρισε σε 2-2 σετ κι έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει και στη νίκη, αλλά με ποιοτική επίθεση η αντίπαλος πέρασε το παιχνίδι της στο πιο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα.

Στη μεγαλούπολη της Νότιας Αφρικής συνεχίζει ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος αντιμετωπίζει αύριο (22/5) στον 2ο γύρο του απλού ανδρών (σ.σ. των «64») τον Κινέζο Φαν Ζεντόνγκ, νούμερο 1 του ταμπλό και σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ώρες και τραπέζια για τα ματς του 2ου γύρου).