Παρίσι 2024: Ξεκινά την Τετάρτη (11/5) η 2η φάση πώλησης εισιτηρίων

Ξεκινάει την Τετάρτη (11/5) η δεύτερη φάση πώλησης εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 για όσους έχουν κληρωθεί και θα μπορούν να αγοράσουν μεμονωμένα εισιτήρια, μετά από μια πρώτη φάση που εξελίχθηκε σε διαμάχη λόγω των τιμών που κρίθηκαν υπερβολικές.

Παρίσι 2024: Ξεκινά την Τετάρτη (11/5) η 2η φάση πώλησης εισιτηρίων

Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφέρει να εγγραφούν στην κλήρωση για να ελπίζουν να επιλέξουν και να αγοράσουν ανάμεσα στα 1,5 εκατομμύρια εισιτήρια που πωλούνται από αύριο, μεμονωμένα και όχι πλέον σε πακέτα.

Θα είναι δυνατή η απόκτηση εισιτηρίων για την πρωτοφανή τελετή έναρξης στον Σηκουάνα (από 90 ευρώ έως 2.700 ευρώ) αλλά και για τους τελικούς ορισμένων αθλημάτων, κάτι που δεν κατέστη δυνατό κατά την πρώτη φάση.

Στο τέλος της πρώτης φάσης είχαν πουληθεί 3,25 εκατομμύρια εισιτήρια. Σχεδόν το 13% πουλήθηκε στα 24 ευρώ, το 70% σε λιγότερο από 100 ευρώ και το 4,5% σε περισσότερα από 200 ευρώ, αναφέρουν αναλυτικά οι διοργανωτές.

«Περιμένω ότι αυτή η δεύτερη φάση θα συνεχίσει να προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι αναπόφευκτο, αλλά θα κάνει ξανά ανθρώπους χαρούμενους και πρέπει να δοκιμάσετε την τύχη σας», εξήγησε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Από τα δέκα εκατομμύρια εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οκτώ εκατομμύρια πωλούνται απευθείας στο ευρύ κοινό.

Το Δημόσιο θα αγοράσει 400.000 εισιτήρια για μαθητές σχολείων, εθελοντές από το αθλητικό κίνημα, άτομα με αναπηρία έναντι ποσού 11 εκατ. ευρώ, για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει άλλη μια πώληση στα τέλη του 2023 και μέχρι το 2024.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα αποφέρουν σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε έναν συνολικό προϋπολογισμό 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την οργανωτική επιτροπή.