Άρση Βαρών: Η απάντηση της Ομοσπονδίας για Δήμα και ντόπινγκ

Με επιστολή της στο fosonline και το «»ΦΩΣ των Σπορ», η Άρση βαρών απάντησε σε δημοσιεύματα που αφορούν θέμα ντόπινγκ αλλά και την ανάληψη της εθνικής ομάδας από τον Οδυσσέα Δήμα.

Άρση Βαρών: Η απάντηση της Ομοσπονδίας για Δήμα και ντόπινγκ

Η απάντηση της ΕΟΑΒ αναφέρει:

«Κύριοι,

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2018, δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα σας και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα σας δύο άρθρα με συντάκτρια την Αργυρώ Γιαννουδάκη, τα οποία περιέχουν ανακρίβειες και ψεύδη και είναι δυσφημιστικά για την Ομοσπονδία μας και την Άρση Βαρών.

Συγκεκριμένα στο πρώτο, που έχει τίτλο «Ντόπα πέρασε στη ζούλα και Δήμας για εθνικός προπονητής» η συντάκτρια ισχυρίζεται ότι η ΕΟΑΒ προσπάθησε να «κουκουλώσει» το θέμα του θετικού δείγματος ντόπινγκ κάποιας αθλήτριας προ εξαμήνου και το συνδέει με την παραίτηση του προπονητή της εθνικής ομάδας, Χρήστο Κωνσταντινίδη, η οποία ήταν μέρος του σχεδίου και «άνοιξε τον δρόμο διάπλατα για τον Οδυσσέα Δήμα, αδελφό του προέδρου Πύρρου Δήμα».

Στο δεύτερο δημοσίευμα, που έχει τίτλο «Επιβεβαιώνεται ότι η διοίκηση Δήμα ήθελε να κερδίσει χρόνο» ανακαλύπτει ότι η επιθυμία της αθλήτριας για εξέταση του β' δείγματος «υποκινήθηκε από την ΕΟΑΒ προκειμένου να κερδίσει χρόνο η διοίκηση και να ξεχαστεί το θέμα».

Όλα τα παραπάνω είναι ψευδή. Η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία μας ενημέρωσε το σωματείο της αθλήτριας την ίδια ημέρα, που ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ για το δείγμα, και δεν απέκρυψε ούτε αποσιώπησε το παραμικρό. Ο ισχυρισμός ότι υποκινήσαμε την αθλήτρια να ζητήσει την εξέταση του δεύτερου δείγματος και μάλιστα της υποδείξαμε και τη διαδικασία (εξωτερικό) για καθυστέρηση του ελέγχου είναι αποκύημα της φαντασίας της.

Επίσης είναι ψευδές ότι η παραίτηση Κωνσταντινίδη άνοιξε διάπλατα το δρόμο του Οδυσσέα Δήμα για την εθνική ομάδα. Ο Οδυσσέας Δήμας είναι προπονητής της εθνικής μας ομάδας από τον Ιανουάριο του 2018, μαζί με τον Χρ. Κωνσταντινίδη. Επομένως η παραίτησή του δεν έχει σχέση με τη θέση του Οδυσσέα στην εθνική ομάδα αλλά ήταν απλώς πρόφαση για τη συντάκτρια προκειμένου να αναφερθεί σε παλιές ιστορίες και για να τις δικαιολογήσει έφθασε μέχρι το 2004. Η εμπάθεια που κρύβεται πίσω από τα κείμενά της επιβεβαιώνεται από τις δημόσιες αναρτήσεις της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΕΟΑΒ μολονότι λαμβάνει κατά πολύ μειωμένη κρατική επιχορήγηση σε σχέση με τις εποχές της δόξας του αθλήματος, όπως άλλωστε όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων, προσπαθεί να διαδώσει την άρση βαρών στα νέα παιδιά. Ενημερώνει τακτικά τους αθλητές και προπονητές για τους κινδύνους και τις υποχρεώσεις τους στο θέμα του ντόπινγκ και παράλληλα, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, πραγματοποιεί πριν από όλους τους αγώνες ελέγχους ντόπινγκ δαπανώντας σημαντικά ποσά από τον ισχνό προϋπολογισμό της. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον καθαρό αθλητισμό.

Για αυτό θα παρακαλούσαμε την έγκριτη εφημερίδα σας να διασταυρώνει την ακρίβεια των δημοσιευμάτων που αφορούν το άθλημα, πριν από την ανάρτησή τους, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν προέρχονται από μη εργαζόμενους σε αυτή, όπως δηλώνει η ίδια η συντάκτριά τους, επαναλαμβάνοντας κι άλλα ψέματα στην προσωπική της ιστοσελίδα. Η ΕΟΑΒ θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά την Άρση Βαρών».

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών