Επιβεβαιώνεται ότι η διοίκηση Δήμα ήθελε να κερδίσει χρόνο...

Μία πρόχειρη αλληλογραφία της διοίκησης του ΟΑΚΑ, κάνει «σημαία» η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την επιλογή της αρσιβαρίστριας (που βρέθηκε θετική σε στανοζολόλη) να ζητήσει εξέταση του δεύτερου δείγματος από εργαστήριο του εξωτερικού.

Επιβεβαιώνεται ότι η διοίκηση Δήμα ήθελε να κερδίσει χρόνο...

Ωστόσο, αυτό το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι η αθλήτρια υποκινήθηκε από την ίδια την ομοσπονδία, καθότι στην αλληλογραφία αυτή είχε πρόσβαση μόνον ο Δημήτρης Βαλασιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ ως υπεύθυνος της εγκατάστασης του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Η εσωτερική αυτή αλληλογραφία του ΟΑΚΑ, ενημερώνει ότι υπήρξε «επιστημονικό πρόβλημα με αποτελέσματα δειγμάτων στο εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ» και για τούτο ήταν «απαραίτητη η αποστολή των δειγμάτων στο εξωτερικό, μετά από εντολή της WADA».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το εργαστήριο έπρεπε να κάνει μία διασταύρωση παραμέτρων, χωρίς να σημαίνει ότι υπήρξε ουδέποτε αποτέλεσμα που αμφισβητήθηκε. Η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου σπάνια και συμβαίνει για την διασφάλιση των αποτελεσμάτων των ελέγχων. Δεν είχε δε, ουδεμία σχέση με το θετικό δείγμα της αρσιβαρίστριας.

Προφανώς όμως, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ, Δημήτρης Βαλασιάδης βρήκε πάτημα για να κερδίσει χρόνο η διοίκηση του Πύρρου Δήμα, να καθυστερήσει η ανακοίνωση του δεύτερου δείγματος και το θέμα να ξεχαστεί...

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βαλασιάδης;

Ο Δημήτρης Βαλασιάδης, ήταν φυσιοθεραπευτής στην «dream team» του Χρήστου Ιακώβου, το 2004 ήταν εκ των υπευθύνων για τις δειγματοληψίες στο εργαστήριο αντιντόπινγκ στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ πλέον είναι υπεύθυνος της εγκατάστασης μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, ήταν από τους μάρτυρες «κλειδιά» για την αθώωση των υπόθεση Κεντέρη-Θάνου από την Πειθαρχική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, (γεγονός που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και όχι μόνο) αφού παρότι εγγράφως στις 12 Αυγούστου του 2004 είχε ενημερώσει το Εργαστήριο Ντόπινγκ Ελέγχου της ΔΟΕ, ότι αναζήτησε τους δύο αθλητές στα δωμάτια τους και δεν τους βρήκε, η επιτροπή δέχτηκε ότι οι αθλητές δεν αναζητήθηκαν, το οποίο προφανώς σημαίνει ότι κάποιος άλλαξε την κατάθεση του...

Ακολουθεί απόσπασμα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» της 24ης Νοεμβρίου του 2008: «Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και μερικά άλλα σημεία της απόφασης, όπως η επισήμανση ότι η Θάνου δεν αναζητήθηκε καν στο δωμάτιό της στο Ολυμπιακό Χωριό. Και όμως την ίδια στιγμή υπάρχει η έγγραφη αναφορά του αρχηγού της ελληνικής ομάδας Γιάννη Παπαδογιαννάκη τη 12η Αυγούστου προς το Εργαστήριο Ντόπινγκ Ελέγχου της ΔΟΕ, στην οποία σημειώνεται:

«Ο κ. Δημήτριος Βαλασιάδης (σ.σ.: ένας εκ των υπευθύνων για τις δειγματοληψίες στο Ολυμπιακό Χωριό) μου δήλωσε ότι ανεζήτησε τους αθλητές Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου στα δωμάτιά τους και δεν τους ανηύρε». Το ίδιο ακριβώς δήλωνε ο ίδιος ο Βαλασιάδης μιλώντας στο «Βήμα» (Σάββατο 14 Αυγούστου) «Πήγα στα δωμάτια των αθλητών, στο εστιατόριο, στους άλλους χώρους και δεν τους βρήκα πουθενά»».

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο είχε επιβάλει πρωτόδικα στους Κεντέρη-Θάνου ποινή φυλάκισης, με τους δύο Ολυμπιονίκες στην συνέχεια να αθωώνονται από το Εφετείο.